2012 | Italië, Toscane

    Sirena Chianti Riserva

    Met deze complexe Chianti Riserva met pit, molligheid en volop vleeskersen en bramen waant u zich in de Toscaanse wijngaarden. Lekker bij risotto met champignons of verse pasta.

    • Smaakprofiel
      Complex, krachtig & vol
    • Druivensoort
      Sangiovese
    • herkomst
      Italië, Toscane
    9,99
    Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
    flessen
    Bewaar
    • Altijd blindgeproefd
    • 100% proefgarantie
    • Word lid en bespaar
      Word lid en bespaar €0,50 per fles. Premium leden profiteren van altijd gratis verzending.
    Proefnotitie
    Specificaties
    Reviews
    Proefnotitie

    Met een toets chocolade

    Heerlijk romig en vol van geur met impressies van donker fruit, kokos en vanille. Mondvullend stevig van smaak met dikke vleeskersen, sappige bramen, Italiaanse kruiden en een toets chocolade. Complexe, levendige Chianti Riserva met pit en molligheid. 100% Sangiovese. 13% alc. 18 maanden gerijpt op eiken. Heerlijk bij kalfsoesters in roomsaus en risotto met champignons. Nu van genieten tot 2023.
    Specificaties
    Jaargang2012
    WijnsoortRode Wijn
    LandItalië
    DruivensoortSangiovese
    RegioToscane
    SmaakprofielComplex, krachtig & vol
    Alcoholgehalte13.00
    ClassificatieDOCG Chianti
    Houtrijping18 maanden
    Serveertemperatuur16-18 °C
    Op dronk vanafNu op dronk
    Op dronk tot2023
    AllergenenBevat sulfieten
    AfsluitingKurk
    EAN-nummer8003207112042
    Art.nr.613792
    awards
      Reviews
      Schrijf uw eigen review
      Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan
      "Complexe en stevige Chianti Riserva uit Toscane"

      In het rijtje van befaamde Italiaanse rode wijnen mag Chianti uit Toscane natuurlijk niet ontbreken. Chianti wijn is helderrood van kleur en stevig, vol en complex van smaak. Aroma's van kersen, Italiaanse specerijen en hout komen duidelijk naar voren, evenals de aanwezige tannines. Chianti wordt gemaakt van de Sangiovese druif: soms 100% Sangiovese en soms aangevuld met Canaiolo of internationale druiven, zoals Merlot, Cabernet of Syrah om de zuren en tannines te compenseren. Bij gewone Chianti zijn zelfs witte druivenrassen toegestaan. In elk geval moet de blend minimaal 80% Sangiovese bestaan om als Chianti op de markt te komen. 

      Chianti wijn

      Chianti is niet altijd in trek geweest. Door de strenge zuren van Sangiovese werd de Italiaanse wijn geblend met de witte Trebbiano druif of er werden ingedroogde druiven toegevoegd om de wijn te verzachten. Hierdoor werd de wijn wel drinkbaar, maar de kwaliteit liet te wensen over. Echter bleek Canaiolo of Colorino in de blend wel goed uit te pakken. Inmiddels weten de wijnmakers wel beter en leveren ze prachtige resultaten af. 

      SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD
      Wijnverhalen
      Naar boven