Shiraz wijnen

Shiraz is de Australische naam voor Syrah. Deze naam wordt wereldwijd gebruikt en daarom is de naam Shiraz misschien wel bekender dan Syrah uit de Rhône. Shiraz wordt beschouwd als de nationale druif van Australië. Sinds de vroege negentiende eeuw was deze blauwe druif al dominant aanwezig in het land en inmiddels is het de meest aangeplante druif. Het grootste gedeelte van de rode wijn uit Australië wordt dan ook van Shiraz gemaakt. Vaak wordt deze wijn gebruikt in combinatie met Cabernet Sauvignon.

  • Altijd blindgeproefd
  • 100% proefgarantie
  • Word lid en bespaar
    Word lid en bespaar €0,50 per fles. Premium leden profiteren van altijd gratis verzending.
Vanuit de hele wereld

Een kleine selectie van onze Shiraz wijnen

Wat te eten bij Shiraz?

Bij wijnen van Shiraz passen heel veel vleesgerechten. Lamsvlees smaakt heerlijk bij een glas van deze wijn, al helemaal met een takje rozemarijn of tijm bij het vlees. Bij Syrah of Shiraz met een peper karakter, passen zwaar gekruide gerechten ook heel goed. De wijn kan dan prima tegen een dergelijk gerecht opboksen. Wildgerechten kunnen ook heerlijk smaken met een glas Shiraz, net als kebab, klapstuk en pulled pork.

Shiraz en Syrah

Shiraz is een druif die wijnen voortbrengt met aroma’s van zwart, rijk fruit. Waar in de Franse Rhône, waar de druif Syrah heet, de wijnen gekenmerkt worden door donker fruit, zoethout, tabak, aarde en zwarte peper, is een Australische Shiraz voller en wat sappiger. Zo kenmerkt een Shiraz zich eerder door gestoofde frambozen, drop en chocolade. Toch zijn er ook zeker Shiraz wijnen met meer aardse tonen.

Naar boven