Deze Garnacha werd op 800 tot 1000 meter hoogte gemaakt van oude stokken en is daarom bijzonder fris. Ook krachtig en gelaagd van smaak vol fruit, mokka en rokerig eiken. 90 Parker punten!
- SmaakprofielComplex, krachtig & vol
- DruivenrasGarnacha
- HerkomstSpanje
Volledig met de hand geoogst
-
Lamsgehakt
-
Paëlla
-
Belegen kaas
Wijnsoort | Rode Wijn, Veganistische wijn |
---|---|
Land | Spanje |
Druivenras | Garnacha |
Smaakprofiel | Complex, krachtig & vol |
Jaargang | 2018 |
Alcoholgehalte | 14.50 |
Classificatie | DO Calatayud |
Houtrijping | 12 maanden |
Serveertemperatuur | 16-18 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2025 |
Allergenen | Bevat sulfieten |
Afsluiting | Kurk |
EAN-nummer | 28420560000726 |
Art.nr. | 625228 |
awards | |

Het gebied Calatayud bevindt zich in de provincie Aragon en ontleent zijn naam aan de gelijknamige gemeente. In 1990 werd het wijngebied als DO geclassificeerd, maar de geschiedenis op het gebied van wijn gaat al zo'n 2000 jaar terug in de tijd. De wijnregio kenmerkt zich door het bergachtige landschap, de rivierdalen en de vele oude wijngaarden die al tientallen jaren geleden zijn aangeplant. De oude wijnstokken profiteren hier van de gezonde bodems vol kalksteen en kiezels. Ze brengen dan ook sappige Spaanse rode wijnen voort met een grote intensiteit, veel fruit en veel alcohol.
Garnacha
Garnacha kent zijn oorsprong in Spanje, hoewel veel liefhebbers deze druif vooral zullen kennen onder de Franse naam Grenache. Deze druif voelt zich opperbest in een warm klimaat. Spaanse wijnmakers maken dan ook dankbaar gebruik van deze druif, die samen met Tempranillo in de top 3 van meeste aangeplante druivenrassen in Spanje staat. Wanneer zo'n Spaanse rode wijn van Garnacha wordt gemaakt in een hoog gelegen wijngaard, krijgen de druiven de kans om extra rijkdom op te bouwen en worden ze voorzien van een frisse toets.

"Deze wijn is uniek, omdat hij de essentie van de Garnacha druif representeert. Calatayud is de bakermat van dit druivenras die hier het beste tot uiting komt. Van kinds af aan voelde ik al dat wijn het enige 'kunstwerk' is dat je kunt drinken. Deze wijn is puur en is gemaakt om te delen met uw partner of vrienden. Wanneer ik de Sekeida Garnacha drink, denk ik aan het hele team dat heeft geholpen om deze wijn tot stand te brengen. En daarbij vergeet ik zeker het terroir en klimaat niet," aldus wijnmaker Felipe Alvarez.

"Ik proefde de Sekeida Garnacha. Gemaakt van oude stokken en 12 maanden gerijpt in Franse eiken vaten. Bevat geroosterde tonen van donkere chocolade en espresso, waarbij het hout duidelijk aanwezig is. De smaak is rijp en een klein beetje bedwelmend met een rond en weelderig smaakpalet, waar de aroma's van hout iets overheersend zijn. Zeker geschikt voor liefhebbers van houtgerijpte rode wijnen," aldus Robert Parker.