Rosso di Montalcino: het 'broertje' van Brunello. Gemaakt in hetzelfde gebied, maar dan van jongere stokken. Deze Rosso biedt met 18/20 punten veel rijkdom en een ronde smaak vol kersen en chocola.
- SmaakprofielComplex, krachtig & vol
- DruivenrasSangiovese
- HerkomstItalië, Toscane
Met een vleugje truffel
-
Entrecôte
-
Pasta Bolognese
-
Parmezaan
Wijnsoort | Rode Wijn |
---|---|
Land | Italië |
Druivenras | Sangiovese |
Regio | Toscane |
Smaakprofiel | Complex, krachtig & vol |
Jaargang | 2018 |
Alcoholgehalte | 13.50 |
Classificatie | DOC Rosso di Montalcino |
Houtrijping | 12 maanden |
Serveertemperatuur | 16-18 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2028 |
Allergenen | Bevat sulfieten |
Afsluiting | Kurk |
EAN-nummer | 8719418025612 |
Art.nr. | 631648 |
awards | |

In het noordoosten van Montalcino, 300 meter boven zeeniveau, ligt Santa Giulia. Een wijngoed dat zich uitstrekt over 18 hectare en al sinds 1950 eigendom is van de familie Terzuoli. Daar produceren ze met enorm veel toewijding Brunello’s en Rosso’s di Montalcino. Naast wijngaarden met Sangiovese en een klein plukje Merlot, bezit de familie ook 3 hectare met olijfbomen voor hun extra vierge olijfolie. Al het werk in de wijngaard wordt volledig handmatig gedaan. Van snoeien en het vroegtijdig wegknippen van overtollige trossen (de groene oogst) tot aan het binnenhalen van de oogst. Alles gaat met de hand. De bodemstructuur en het milde klimaat zijn ideaal voor de productie van rode Toscaanse wijnen met karakter en body.
Rosso di Montalcino
Rosso di Montalcino D.O.C. is het kleine broertje van de beroemde Brunello di Montalcino: geproduceerd in hetzelfde gebied als Brunello en soms zelfs met druiven uit dezelfde wijngaarden. De gebruikte druiven komen veelal van jongere Sangiovese stokken dan die voor hun grote Brunello broer worden gebruikt. Deze ‘Baby Brunello’s komen ook een stuk eerder op de markt. Zo mag een deze Italiaanse rode wijn al na 1 september van het jaar volgend op de oogst de kelder uit. Veel van deze Rosso’s di Montalcino komen al vrij snel na botteling op dronk. Hoewel er tijdens de proeverij bleek dat er ook Rosso’s zijn die voldoende rijkdom, diepgang en structuur hebben om nog even te ouderen.
SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD
Wijnverhalen

