Santa Aurelia Sangiovese
Uitstekende en verleidelijke 100% Sangiovese vol fluweelzacht kersenfruit uit het zonnige zuiden. Heerlijk om te combineren bij Italiaanse charcuterie of gegrild vlees.
Bekijk de proefnotitie(s)- SmaakprofielStevig, zacht & romig
- DruivenrasSangiovese
- HerkomstItalië, Puglia
Bomvol kersenfruit
-
Gegrild vlees
-
Aubergine
-
Oude kaas
-
Charcuterie
Wijnsoort | Rode Wijn |
---|---|
Land | Italië |
Druivenras | Sangiovese |
Regio | Puglia |
Smaakprofiel | Stevig, zacht & romig |
Jaargang | 2022 |
Alcoholgehalte | 12 % |
Classificatie | IGT Puglia |
Serveertemperatuur | 16-18 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2026 |
Allergenen | Sulfieten |
Flesinhoud (in L) | 0.75 |
Afsluiting | Schroefdop |
EAN-nummer | 8005286033454 |
Artikelnummer | E105287 |
Awards | |

Rode wijn komt ook uit het warme zuiden, zoals de eilanden van het land. Van de Italiaanse eilanden is de wijnbouw van Sicilië het grootst. Gelukkig was 2022 een topjaar voor de Italiaanse wijnoogst met veel blije wijnboeren. Na een relatief warm voorjaar en behoorlijk hoge temperaturen voor juni en juli, kregen de druiven in augustus nog wat verkoeling. En dat is precies wat ze nodig hadden om optimaal te kunnen rijpen met de juiste balans tussen fruit, kracht en concentraat
Sangiovese
Sangiovese mag dan de koningsdruif van Toscane zijn, deze Santa Aurelia Sangiovese bewijst des te meer dat er ook heerlijke wijnen uit het zuidelijk gelegen Puglia van het druifje worden gemaakt. Het is een authentiek Italiaans druivenras en aardt niet overal ter wereld even goed. De druif is gevoelig voor invloeden van klimaat en terroir, maar gelukkig kan hij in Italië zijn draai fantastisch vinden. Kenmerkende smaak van een klassieke Sangiovese? Soepel en fruitig, stevige taninnes, fijne aanwezige zuren en met kruidige Sangiovese aroma's van tijm en kers. Wanneer een Sangiovese wijn op hout rijpt, ontwikkelt de Italiaanse rode wijn een mooie dosis gekonfijt fruit, tonen van karamel en een prettige rokerigheid.
SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD