2023 | Italië | Sicilië

Santa Aurelia Inzolia

Waardering:
84% of 100
  • Santa Aurelia Inzolia
  • Santa Aurelia Inzolia
Opslaan
De lekkerste borrelwijn komt rechtstreeks van Sicilië. Waar uitbundige zonneschijn en vulkanische bodems het ultieme terroir vormen voor deze bloemig-frisse Inzolia. Bekijk de proefnotitie(s)
  • Smaakprofiel
    Licht, fris & strak
  • Druivenras
    Inzolia
  • Herkomst
    Italië, Sicilië
5,99
35,94 (Per doos van 6)
Aantal flessen per levering:
Opslaan
Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
Proefnotitie
Specificaties
Reviews 11

Van de inheemse druif Inzolia

Met de voetjes diepgeworteld in de vulkanische grond, is Inzolia op haar best. Niet zo gek dus dat er op Sicilië heerlijke wijnen gemaakt worden van dit druifje. Deze Santa Aurelia is verfrissend van smaak vol perzik, grapefruit, citroen en een partje ananas. Ideaal voor bij een gezellige borrel. 100% Inzolia. 12,5% alc. Heerlijk als aperitief en uitstekend bij risotto met paddenstoelen, zalm, sushi en gestoomde vis met groene kruiden. Nu van genieten tot 2026.
  • Https& Zalm
  • Https& Risotto al Funghi
  • Https& Sushi
WijnsoortVeganistische wijn, Witte Wijn
LandItalië
DruivenrasInzolia
RegioSicilië
SmaakprofielLicht, fris & strak
Jaargang2023
Alcoholgehalte12.5 %
ClassificatieIGT Terre Siciliane
Serveertemperatuur7-10 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2026
AllergenenSulfieten
Flesinhoud (in L)0.75
AfsluitingSchroefdop
ArtikelnummerK200767
Awards
  • Santa Aurelia Inzolia
  • Santa Aurelia Inzolia
“Verfrissend Siciliaans wit. De ideale borrelwijn“

Siciliaanse wijn biedt waar voor uw geld: toegankelijke Italiaanse wijn met een eigentijdse twist en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Inheemse druivenrassen als Pinot Grigio, Catarratto, Grillo, Inzolia, Nero d'Avola en Nerello Mascalese genieten hier van het overvloedige aantal zonuren en de positieve invloeden van de vulkanische gronden die te danken zijn aan de Etna. 

De inheemse Inzolia

Inzolia is een inheems Italiaans druivenras dat zowel op Sicilië als in Toscane groeit. In Toscane staat deze druif ook wel bekend als Ansonica. Met name op Sicilië worden er knisperfrisse droge witte wijnen van gemaakt, zowel in blends als op zichzelf in een zogenoemde ‘monocépage’. Inzolia geeft licht aromatische wijnen, vol citrus en soms een vleugje kruidigheid. De druif is met name bekend geworden door Marsala. Een versterkte (mild zoete) wijn die veelal in het westen van Sicilië wordt gemaakt van druiven als Catarratto, Grillo en Inzolia.

SPECIAAL VOOR JOU GESELECTEERD

Wijnverhalen

Vegan Vegan
WIST JE DAT
Een veelgebruikt klaringsmiddel is eiwit en dat is natuurlijk een dierlijk product. Bij vegan wijnen wordt er gebruikt gemaakt van een natuurlijk product, zoals bentoniet. Dat is een kleisoort dat zich bindt aan alle vaste stofjes die nog in de wijn zitten. Daarna wordt de wijn gefilterd en zo blijft er een heldere wijn over. Op deze manier is de wijn helemaal vegan.

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikelen in de winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikelen toevoegen aan je huidige bestelling?