2023 | Italiƫ | Siciliƫ
Santa Aurelia Inzolia
De lekkerste borrelwijn komt rechtstreeks van Siciliƫ. Waar uitbundige zonneschijn en vulkanische bodems het ultieme terroir vormen voor deze bloemig-frisse Inzolia.
Bekijk de proefnotitie(s)
- SmaakprofielLicht, fris & strak
- DruivenrasInzolia
- HerkomstItaliƫ, Siciliƫ
5,99
35,94 (Per doos van 6)
Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
- Altijd blind geproefd.
- Gratis retourneren.
Proefnotitie
Specificaties
Reviews 11
Proefnotitie
Van de inheemse druif Inzolia
Met de voetjes diepgeworteld in de vulkanische grond, is Inzolia op haar best. Niet zo gek dus dat er op Siciliƫ heerlijke wijnen gemaakt worden van dit druifje. Deze Santa Aurelia is verfrissend van smaak vol perzik, grapefruit, citroen en een partje ananas. Ideaal voor bij een gezellige borrel. 100% Inzolia. 12,5% alc. Heerlijk als aperitief en uitstekend bij risotto met paddenstoelen, zalm, sushi en gestoomde vis met groene kruiden. Nu van genieten tot 2026.
- Zalm
- Risotto al Funghi
- Sushi
Specificaties
Wijnsoort | Veganistische wijn, Witte Wijn |
---|---|
Land | Italiƫ |
Druivenras | Inzolia |
Regio | Siciliƫ |
Smaakprofiel | Licht, fris & strak |
Jaargang | 2023 |
Alcoholgehalte | 12.5 % |
Classificatie | IGT Terre Siciliane |
Serveertemperatuur | 7-10 Ā°C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2026 |
Allergenen | Sulfieten |
Flesinhoud (in L) | 0.75 |
Afsluiting | Schroefdop |
EAN-nummer | 8000254005358 |
Artikelnummer | K200767 |
Awards | |
Reviews 11
āVerfrissend Siciliaans wit. De ideale borrelwijnā
Siciliaanse wijn biedt waar voor uw geld: toegankelijke Italiaanse wijn met een eigentijdse twist en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Inheemse druivenrassen als Pinot Grigio, Catarratto, Grillo, Inzolia, Nero d'Avola en Nerello Mascalese genieten hier van het overvloedige aantal zonuren en de positieve invloeden van de vulkanische gronden die te danken zijn aan de Etna.
De inheemse Inzolia
Inzolia is een inheems Italiaans druivenras dat zowel op SiciliĆ« als in Toscane groeit. In Toscane staat deze druif ook wel bekend als Ansonica. Met name op SiciliĆ« worden er knisperfrisse droge witte wijnen van gemaakt, zowel in blends als op zichzelf in een zogenoemde āmonocĆ©pageā. Inzolia geeft licht aromatische wijnen, vol citrus en soms een vleugje kruidigheid. De druif is met name bekend geworden door Marsala. Een versterkte (mild zoete) wijn die veelal in het westen van SiciliĆ« wordt gemaakt van druiven als Catarratto, Grillo en Inzolia.SPECIAAL VOOR JOU GESELECTEERD
Wijnverhalen
WIST JE DAT
Een veelgebruikt klaringsmiddel is eiwit en dat is natuurlijk een dierlijk product. Bij vegan wijnen wordt er gebruikt gemaakt van een natuurlijk product, zoals bentoniet. Dat is een kleisoort dat zich bindt aan alle vaste stofjes die nog in de wijn zitten. Daarna wordt de wijn gefilterd en zo blijft er een heldere wijn over. Op deze manier is de wijn helemaal vegan.