2014 | Italië

    Sangrato 'Serra dei Turchi' Barolo

    Karaktervolle Barolo Cru uit Serra dei Turchi, een Cru van Barolo deelgebied La Morra. Met zijn nu al zwoele en zachte stijl goed voor 18,5/20 punten. Eerste jaar decanteren.

    • Smaakprofiel
      Stevig, zacht & romig
    • Druivensoort
      Nebbiolo
    • herkomst
      Italië
    Normale prijs 17,95 Speciale prijs 16,45
    Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
    flessen
    Bewaar
    • Altijd blindgeproefd
    • 100% proefgarantie
    • Word lid en bespaar
      Word lid en bespaar €0,50 per fles. Premium leden profiteren van altijd gratis verzending.
    Proefnotitie
    Specificaties
    Reviews
    Proefnotitie

    Warme brede Nebbiolo met kersen en truffel

    Warm vitaal roodbruin. Breed uitwaaierend en gedistingeerd van geur met zwoel kersenfruit, zwarte bosvruchten, rozen, ceder en truffel. Zachte, brede stijl met kirsch, cacao, truffel en gedroogde specerijen. Met een mooie frisheid, veel extract en een stevige structuur. Karaktervolle Barolo Cru in zwoele, zachte stijl. 100% Nebbiolo. 14,5% alc. Lekker bij rood vlees, gevogelte en wild. Nu al heerlijk (eerste jaar decanteren aanbevolen), oplegbaar tot 2029.
    Specificaties
    Alcoholgehalte14.50
    AllergenenBevat Sulfieten
    AfsluitingKurk
    Serveertemperatuur17 °C
    Restsuikergehalte4,59
    Op dronk vanafNu op dronk
    Op dronk tot2029
    Art.nr.611104
    WijnsoortRode Wijn
    SmaakprofielStevig, zacht & romig
    DruivensoortNebbiolo
    LandItalië
    Jaargang2014
    ClassificatieDOCG Barolo
    awards
      Reviews
      Schrijf uw eigen review
      Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan
      “Karaktervolle Barolo Cru in zwoele, zachte stijl”

      Italië produceert een aantal kanjers van wijnen, waarvan de Barolo's uit Piëmonte wellicht de bekendste zijn. Het dorpje Barolo gaf zijn naam aan een wijn van Nebbiolo druiven die in de 19e eeuw is ontstaan, dankzij de bemoeienis van het koninklijk huis van Savoie met de plaatselijke wijngaarden. In diezelfde tijd ontstond rondom het dorpje Barbaresco een gelijkwaardige wijn, maar zonder de koninklijke beschermheren. Het is één van de redenen waarom Barolo uiteindelijk werd aangeduid als de wijn van koningen.

      De wijngaarden van Barolo liggen op de heuvels langs de rivier Tanaro. Het terroir, ligging van de helling, bodemsoort en de hoogte van de wijngaard zijn van grote invloed op de smaak. Vervolgens is er verschil in management van de wijngaard, behandeling van de druiven, gebruikte vaten, duur van de rijping en de vinificatie etc. Barolo's moeten echter minimaal 3 jaar hebben gerijpt, eerder mogen ze niet op de markt komen.

      De aanduiding 'Cru' verwijst naar de plek waar de druiven groeien. Een Cru moet over een uniek of onderscheidend terroir beschikken. Bij de Barolo ‘Crus’, afkomstig van de beste wijngaarden rond de 11 Barolo dorpjes, wordt met nog lagere rendementen gewerkt, waardoor de intensiteit en complexiteit van de wijnen toeneemt. In de regio zelf worden ze dan ook trots de ‘Grands Crus’ van Barolo genoemd.

      SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD
      Wijnverhalen
      Naar boven