2014 | Italië, Piëmonte

Sangrato Barolo

Deze klassieke Barolo is een echte toevoeging aan uw collectie. Een topper van een wijn vol Nebbiolo fruit en typerende specerijen. Nu al open en zacht van smaak. Blijf daar maar eens vanaf... 

 • Smaakprofiel
  Complex, krachtig & vol
 • Druivensoort
  Nebbiolo
 • herkomst
  Italië, Piëmonte
Normale prijs 28,00 Speciale prijs 14,95
Niet op voorraad
 • Altijd blindgeproefd.
 • 100% proefgarantie.
 • Bespaar met Wijnbeurs Plus.
  Word Wijnbeurs Plus klant en profiteer van altijd gratis verzending vanaf 6 flessen.
Proefnotitie
Specificaties
Reviews
Proefnotitie

Vol Nebbiolo fruit en een stevige structuur

Warm rijp robijnrood. True to type van smaak met kirsch, framboos, warme aardsheid en cacao. Nu al open en zacht met voor Barolo typerende specerijen, ceder en fijne Italiaanse charcuterie. Klassieke Barolo vol Nebbiolo fruit met een stevige structuur en een mooie frisheid. Moeilijk om vanaf te blijven! 100% Nebbiolo. 14% alc. Lekker bij stevige vleesgerechten of wild. Nu van genieten tot 2028.
 • Rosbief
 • Pasta met Truffel
 • Parmezaan
Specificaties
WijnsoortRode Wijn
LandItalië
DruivensoortNebbiolo
RegioPiëmonte
SmaakprofielComplex, krachtig & vol
Jaargang2014
Alcoholgehalte14.00
ClassificatieDOCG Barolo
Serveertemperatuur16-18 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2028
AllergenenBevat sulfieten
AfsluitingKurk
EAN-nummer8719418002613
Art.nr.617734
Reviews
Sangrato-Barolo-
"True-to-type Barolo met groots bewaarpotentieel"

Barolo wordt gemaakt van 100% Nebbiolo. Deze druif biedt een uitdaging voor menig wijnboer, maar heeft in Piëmonte helemaal zijn thuis gevonden. Hier worden wijnen gemaakt waar men voor in de rij staat en die internationaal hoog aangeschreven staan. Barolo staat zelfs bekend als 'wijn der koningen' of 'koning der wijnen'. En die naam is niet zo maar uit de lucht gegrepen: vanaf de 18e eeuw toonde het Piëmontese vorstenhuis maar wat veel belangstelling voor deze stijl wijn en werd een trouwe afnemer.

Barolo wijn heeft sinds toen wel een flinke transformatie qua smaak doorgemaakt. Waar van de Nebbiolo druif eerst nog zowel rode als mousserende wijnen werden gemaakt, zijn de wijnboeren daarna het voorbeeld van Bordeaux wijn gaan volgen. Echte krachtpatsers met veel tannines, zuren en een enorm bewaarpotentieel. Een goede zet kunnen we wel zeggen, want Barolo is niet meer weg te denken in de wijnwereld. In 1966 heeft Barolo ook de DOC status gekregen en werd in 1980 zelfs als DOCG classificatie bestempeld.

SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD
Wijnverhalen
Naar boven