2021 | Italië | Piemonte

Salvatore M Piemonte Rosso Appassimento

  • Salvatore M Piemonte Rosso Appassimento
  • Salvatore M Piemonte Rosso Appassimento
Opslaan
Verleidelijke Salvatore Appassimento uit Piemonte van laat geoogste Barbera- en Dolcetto druiven voor extra rijkdom. Winnaar uit de blinde Appassimento-proeverij! Bekijk de proefnotitie(s)
  • Smaakprofiel
    Stevig, zacht & romig
  • Druivenras
    Barbera, Dolcetto
  • Herkomst
    Italië, Piemonte
11,49
68,94 (Per doos van 6)
Aantal flessen per levering:
Opslaan
Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
  • Altijd blind geproefd.
  • Gratis retourneren.
  • Slimme keuze: gratis verzending met Wijnbeurs Plus
    Een heel jaar gratis thuisbezorging (excl. avondbezorging). Bespaar 2,95 tot 5,95 per bestelling

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikelen in de winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikelen toevoegen aan je huidige bestelling?

Proefnotitie
Specificaties
Reviews

Krachtig en zijdezacht vol zoete kersen en cacao

Stevig warm donkerrood. Verleidelijk rijk, zwoel en soepel vol zoete rode en zwarte kersen, bosbessen confiture, framboos, cacao en vanille. Krachtig en zijdezacht tegelijk. Rijke, met Goud bekroonde Salvatore Appassimento uit Piemonte. 6 maanden gerijpt op eiken vaten. 70% Dolcetto, 30% Barbera. 14% alc. Nu heerlijk tot 2027.
  • Https& Gegrild vlees
  • Https& Kruidige ovenschotel
  • Https& Oude kaas
WijnsoortRode Wijn
LandItalië
DruivenrasBarbera, Dolcetto
RegioPiemonte
SmaakprofielStevig, zacht & romig
Jaargang2021
Alcoholgehalte14 %
Houtrijping6 maanden
ClassificatieDOC Piemonte
Serveertemperatuur16-18 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2027
AllergenenSulfieten
Flesinhoud (in L)0.75
AfsluitingKurk
EAN-nummer8027874079507
ArtikelnummerK201013
Awards
  • Salvatore M Piemonte Rosso Appassimento
  • Salvatore M Piemonte Rosso Appassimento
"Rijke, met Goud bekroonde Salvatore Appassimento uit Piemonte"

Wat is Appassimento eigenlijk? Het is een speciale manier van wijn maken waarbij de druiven pas op het allerlaatste moment worden geplukt. De handgeplukte trossen worden vervolgens gedroogd in kratten en die worden opgestapeld in de ‘frutaio‘. Dit is een ‘droogzolder’ met meerdere luiken in het dak, waar de wind gemakkelijk doorheen kan waaien. Wat er hier aan water uit de druiven verdampt, komt er aan concentraat van fruitsuiker en aroma’s bij. De Italiaanse rode wijn die ervan wordt gemaakt, rijpt vervolgens enkele maanden lang deels in eikenhouten vaten, met daarna nog een vol jaar rijping op fles.

Barbera en Dolcetto

Barbera en Dolcetto gaan uitstekend samen in een wijn.Barbera-druiven staan bekend om hun hoge zuurgraad en heldere fruitige smaken, zoals kers en pruim. Dolcetto-druiven hebben daarentegen een lagere zuurgraad en brengen meer zachte, donkere fruittonen, zoals bramen en zwarte kers, met een lichte bitterheid in de afdronk. De twee druiven samen geven een complexere smaak met een goede balans tussen frisheid en diepte. Daarnaast heeft Barbera vaak minder tannines, waardoor het een wat zachtere structuur heeft, terwijl Dolcetto iets meer tannines heeft en daardoor extra body en structuur biedt. Het resultaat is een wijn die zowel soepel als stevig is.

SPECIAAL VOOR JOU GESELECTEERD

Wijnverhalen

DolcettoDolcetto
OVER DE DRUIF
De Dolcetto is een Italiaanse druif uit Piemonte, bekend om haar vroege rijping en diepdonkere kleur. Hoewel de naam 'Dolcetto' 'kleine zoete' betekent, zijn de wijnen meestal droog, maar met een soepele, lichte zoetheid in het fruit. Must try!