• Salvatore-Barbera-d'Asti-Superiore
  • Salvatore-Barbera-d'Asti-Superiore
2016 | Italië, Piëmonte

Salvatore Barbera d'Asti Superiore

Deze stevige en romige Barbera d'Asti Superiore vol kersen, chocolade, specerijen en een truffeltje maakte niet alleen bij ons proefpanel diepe indruk, maar werd ook bekroond met goud.

  • Smaakprofiel
    Stevig, zacht & romig
  • Druivensoort
    Barbera
  • herkomst
    Italië, Piëmonte
13,99
Nu alvast bestellen. Dit product wordt op 25-01 verwacht
flessen
Bewaar
  • Altijd blindgeproefd
  • 100% proefgarantie
  • Bespaar met Wijnbeurs Plus
    Word Wijnbeurs Plus klant en profiteer van altijd gratis verzending vanaf 6 flessen.
Proefnotitie
Specificaties
Reviews
Proefnotitie

Met kersen en een lekker truffeltje

Warm donkerrood met diepe kern. Bijna bedwelmend romig en verleidelijk van geur vol rijp rood fruit, zwarte kersen, de aardsheid van Piëmonte, ceder en cacao. Stevige Barbera vol sappige kersen, chocolade, specerijen en een Grand Cru waardige rijkdom aan kersenbonbons met een ontluikend truffeltje. 6 maanden gerijpt op eiken vaten. 100% Barbera. 14% alc. Lekker bij kip, Italiaanse charcuterie, risotto met champignons, pasta Bolognese en rijpe harde kazen. Nu heerlijk op dronk, oplegbaar tot 2024.
  • Kip
  • Pasta Bolognese
  • Risotto al Funghi
  • Charcuterie
Specificaties
WijnsoortRode Wijn, Veganistische wijn
LandItalië
DruivensoortBarbera
RegioPiëmonte
SmaakprofielStevig, zacht & romig
Jaargang2016
Alcoholgehalte14.00
ClassificatieDOCG Barbera d'Asti
Houtrijping6 maanden
Serveertemperatuur16-18 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2024
AllergenenBevat sulfieten
AfsluitingKurk
EAN-nummer8027874075608
Art.nr.618676
awards
  • Salvatore-Barbera-d'Asti-Superiore
  • Salvatore-Barbera-d'Asti-Superiore
Reviews
Salvatore-Barbera-d'Asti-Superiore
"Grand Cru" Barbera met gouden medaille"

De Barbera druif is de op twee na meest aangeplante druif in heel Italië. Ook daarbuiten staat deze druif veel aangeplant, bijvoorbeeld in Californië en Argentinië, maar levert nergens zulke goede resultaten als in Piëmonte. In Piëmonte is het dan ook meteen de meest aangeplante druivensoort, waar hij in ieder geval al in de 12e eeuw voorkwam.

Barbera wijn

De afgelopen jaren is Barbera steeds meer bekend gaan staan als een druif die kwaliteitswijnen voortbrengt. Inmiddels behoren de top Barbera’s zelfs tot de beste wijnen van Italië. Het veelzijdige karakter van de druif laat toe dat er diverse stijlen wijn van gemaakt kunnen worden. Barbera d’Asti en Barbera d’Alba zijn de meest bekende wijnen, waarbij d’Asti wat soepeler en zachter van smaak is.

De druif is zo kenmerkend door zijn frisse zuren, en fruitige tonen met rood en zwart fruit, zoals cassis, kersen, braambessen en frambozen. Wijnen die in eiken vaten hebben gerijpt, bevatten complexe smaken met kruidige tonen en vanille. Wijnen waar menig liefhebber van Italiaanse rode wijn zijn hart aan kan ophalen.

SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD
Wijnverhalen
Naar boven