'80 Antiche Tradizioni’ staat voor de 80 jaar ervaring van het tophuis Dezzani. En dat is te proeven: een krachtige en rijke cuvée vol zoete kersen, chocola en een truffeltje.
'80 Antiche Tradizioni’ staat voor de 80 jaar ervaring van het tophuis Dezzani. En dat is te proeven: een krachtige en rijke cuvée vol zoete kersen, chocola en een truffeltje.
Proefnotitie
Indrukwekkend diep donkerrood van kleur met ondoorzichtige kern. Beloftevol bouquet van zoet donker bosfruit, rozen, specerijen en cacao. Breed, zalvend en rijk van smaak vol zoete zwarte kersen, bosbes, cassis en donkere chocolade met een ontluikend truffeltje. Krachtig en rijk met een mooie balans. 80% Barbera, 20% Dolcetto. 14,5% alc. Heerlijk bij lamsbout met rozemarijn en knoflook, Italiaanse stoofschotels met olijven en rijpe Parmezaan. Decanteren aanbevolen, zal zich met flesrijping nog verbeteren. Nu van genieten tot 2027.
Piemonte huisvest enkele van 's werelds meest bekende wijnen, zoals Barolo en Barbaresco, maar heeft nog veel meer te bieden. Naar schatting telt deze wijnstreek alleen al 200 inheemse druivenrassen, waaronder Barbera en Dolcetto. Vooral laatrijpende druivenrassen zijn hier helemaal op hun plek, omdat de herfst in Piemonte lang en zacht is. Daarnaast hebben ook de omliggende Alpen en Apennijnen een positieve invloed op de ontwikkeling van de wijnen, omdat zdie de kou en regen grotendeels tegenhouden. Ook staan de stokken op steile hellingen aangeplant. Druiven kunnen hier dus optimaal groeien.
Piemonte wijn
Deze Italiaanse rode wijn is het perfecte voorbeeld dat druiven elkaar kunnen versterken in een blend. Zo is er Dolcetto die wijnen voortbrengt met aroma's van zwart fruit, zachte tannines, lage zuren en een soepele smaak. Barbera is naast Nebbiolo de bekendste druif uit Piemonte met kenmerkende frisse zuren, een stevige structuur en duidelijk uitgesproken aroma's van kersen.
SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD
Wijnverhalen
HET WIJNHUIS
"Tradities staan al meer dan 80 jaar hoog bij ons in het vaandel, vandaar de naam van deze wijn. De druiven combineerden we in een unieke blend die onze passie en filosofie representeert. De Dolcetto druif zorgt voor zwart fruit, zachte tannines en veel soepelheid met laag zuur. Barbera vult dit met z’n karakteristieke rijpe kersenweelde body en structuur mooi aan."
WIJN & SPIJS
In het weekend genieten we ervan om extra lang in de keuken te staan óf om het onszelf makkelijk te maken door een heerlijk stoofpotje op te zetten. Om er natuurlijk 's avonds van te genieten met een glas rode wijn, zoals deze Barbera-Dolcetto uit Piemonte. Of ga voor lamsbout met rozemarijn en knoflook of een gerecht waarin Parmezaan een belangrijke rol heeft.