Frankrijk | Champagne

Saint Réol Champagne Brut Grand Cru

  • Saint Réol Champagne Brut Grand Cru
  • Saint Réol Champagne Brut Grand Cru
Opslaan

Deze Grand Cru Champagne heeft 93 Decanter punten. Rijk, breed en nobel van smaak. Ontdek de heerlijke aroma's van bessen, brioche en honing.

Bekijk de proefnotitie(s)
  • Smaakprofiel
    Intens, rijk & complex
  • Druivenras
    Chardonnay
  • Herkomst
    Frankrijk, Champagne
Normale prijs 34,50 Speciale prijs 29,50
U bespaart
88,50 (Per doos van 3)
Aantal flessen per levering:
Opslaan
Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
Proefnotitie
Specificaties
Reviews

Rijk, breed en nobel van smaak met fijne mousse

Vitaal blinkend intens goudgeel. Verleidelijk rijk Grand Cru bouquet van rijpe zoete Pinot-bessen met Chardonnay-perzik, appel, brioche en een vleugje karamel. Rijk, breed en nobel van smaak vol donker zoette bessen, honing, brioche en geroosterde cashewnoten met een fijne mousse. Rijk geconcentreerde Grand Cru Champagne met distinctie. 80% Pinot Noir, 20% Chardonnay. 12% alc. Nu heerlijk tot 2027. Heerlijk als aperitief en bij tarbot in roomsaus, coquilles en zalm.
  • Https& Tarbot
  • Https& Coquilles
  • Https& Zalm
WijnsoortMousserende Wijn
LandFrankrijk
DruivenrasChardonnay
RegioChampagne
SmaakprofielIntens, rijk & complex
Alcoholgehalte12,5 %
ClassificatieAOC Champagne 1er Cru
Serveertemperatuur8-10 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2027
AllergenenSulfieten
Flesinhoud (in L)0.75
AfsluitingKurk
EAN-nummer8719418045221
ArtikelnummerE103966
Awards
  • Saint Réol Champagne Brut Grand Cru
  • Saint Réol Champagne Brut Grand Cru
Saint Réol Champagne Brut Grand Cru
''Rijk geconcentreerde Grand Cru Champagne met distinctie''

Wist u dat er naast de toegestane druivenrassen: Pinot Noir, Pinot Meunier en Chardonnay ook vier andere druivenrassen zijn toegestaan? De witte druivenrassen Arbanne (Arbane) en Petit Meslier zijn vooral aangeplant in de Aube. Vroeger hadden deze druivenrassen een grote reputatie, nu zijn ze gemarginaliseerd. Het derde witte druivenras die is toegestaan is Pinot Blanc. Het broertje Pinot Gris, mag ook meedoen. De vier genoemde druivenrassen maken in totaal nog geen half procent van de aanplanting in de Champagne uit. 

Méthode Champenoise en méthode traditionnelle 

De term ‘méthode Champenoise’ heeft betrekking tot het hele proces van de Champagneproductie. Van het oogsten van de druiven tot het op de markt brengen van de wijn. Méthode Champenoise mag sinds 1986 alleen maar gebruikt worden voor mousserende wijnen uit het gebied Champagne. De term wordt in het bijzonder gebruikt voor het specifieke onderdeel van het proces, namelijk de tweede gisting op fles. Deze tweede gisting op fles wordt ook wel de méthode traditionelle genoemd en wordt ook gebruikt voor Cava en Crémant. Méthode Champenoise is dus specifiek van toepassing op Champagne. Het omvat meer dan alleen de vinificatiemethode en omvat strengere regels dan alleen de méthode traditionelle. 

SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD

Wijnverhalen

Saint-RéolSaint-Réol
HET WIJNHUIS
Champagne Saint-Réol: "Kwalitatief goede wijn, maak je niet alleen met mooi fruit. Bewaarder van de geheimen van het wijnhuis, Cédric Jacopin (onze keldermeester), inspecteert en observeert om van de beste assemblages krachtige gastronomische champagnes te maken."
Saint-Réol ChampagneSaint-Réol Champagne
UITGELICHT
De wijngaarden van het wijnhuis Champagne Saint-Réol hebben een geclassificeerde Grand Cru status. Deze gecontroleerde oorsprongsbenaming is slechts toegekend aan 17 dorpen in de Champagne. De cuvées van Saint-Réol Champagne worden geproduceerd in kelders in het hart van Champagne, waar meer dan 2,3 miljoen flessen 20 meter onder de grond rijpen.

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele wijnen in uw winkelwagen van uw vorige bezoek. Wilt u deze wijnen toevoegen aan uw huidige bestelling?