2022 | Italië | Sicilië

Rupenera Nero d’Avola Appassimento

Waardering:
100% of 100
|
  • Rupenera Nero d’Avola Appassimento
Opslaan
Een rijk gelaagde Siciliaanse smaakexplosie in de stijl van Amarone. Maar dan zachter, en voor een veel zachtere prijs. Beoordeeld met 17,5/20 proefpanelpunten! Bekijk de proefnotitie(s)
  • Smaakprofiel
    Stevig, zacht & romig
  • Druivenras
    Nero d'Avola
  • Herkomst
    Italië, Sicilië
9,99
59,94 (Per doos van 6)
Aantal flessen per levering:
Opslaan
Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
Proefnotitie
Specificaties
Reviews 1

Zijdezachte, rijk gelaagde Appassimento

Stevig donker purperrood. Gul, zwoel, zijdezacht en rijk gelaagd, een smaakexplosie van bosbessen, kersen, blauwe pruimen en cassis met vanille en melkchocolade. Zijdezachte, rijk gelaagde Nero d’Avola Appassimento. Siciliaanse specialiteit gemaakt in de stijl van Amarone. Maar dan zachter. Deels gerijpt op eiken. 100% Nero d’Avola, aan de stok gedroogd voor extra rijkdom. 13,5% alc. Nu heerlijk tot 2027. Lekker ‘op zichzelf’, bij pasta al ragù, aubergine Parmigiana, pizza en geroosterde pompoen.
  • Https& Aubergine
  • Https& Pompoen
  • Https& Pasta Bolognese
  • Https& Pizza
WijnsoortRode Wijn
LandItalië
DruivenrasNero d'Avola
RegioSicilië
SmaakprofielStevig, zacht & romig
Jaargang2022
Alcoholgehalte13.5 %
ClassificatieDOC Sicilia
Serveertemperatuur16-18 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2027
AllergenenSulfieten
Flesinhoud (in L)0.75
AfsluitingKurk
EAN-nummer8000254005655
ArtikelnummerK200427
Awards
  • Rupenera Nero d’Avola Appassimento
"Siciliaanse specialiteit gemaakt in de stijl van Amarone"

De blauwe druif Nero d'Avola is de bekendste wijn van het Italiaanse eiland Sicilië. Deze inheemse druif wordt bijna alleen maar op dit eiland verbouwd en brengt fruitige en zachte rode wijnen voort. Rode Italiaanse wijnen gemaakt van Nero d'Avola zijn te herkennen aan de stevige body, de smaak van donkere kersen en subtiele peperachtige tonen. Wanneer de rode wijnen op hout ontwikkelen, krijgen ze meer complexiteit en smaken van koffie en tabak.

Appassimento

Appassimento is een speciale manier van wijnmaken waarbij de druiven pas op het allerlaatste moment worden geplukt. De handgeplukte druiven worden vervolgens gedroogd in kratten die worden opgestapeld in de 'frutaio'. Dat is een droogzolder met meerdere luiken in het dak waar de wind gemakkelijk doorheen kan waaien. Wat er hier aan water uit de druiven verdampt, komt er aan concentraat van fruitsuiker en aroma's bij. Hierna rijpt de wijn enkele maanden lang in deels eikenhouten vaten én nog een jaar lang op fles.

SPECIAAL VOOR JOU GESELECTEERD

Wijnverhalen

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikelen in de winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikelen toevoegen aan je huidige bestelling?