Geen producten gevonden voor deze selectie.

Pinot Grigio Rosé wijn

Pinot Grigio rosé wijn komt van de druif Pinot Grigio. Deze druif wordt in Frankrijk en veel andere gebieden Pinot Gris genoemd. Het is in principe een wit druivenras, maar heeft wel veel meer kleur in zich dan veel andere witte druivenrassen. Dat is op zich niet zo gek, aangezien Pinot Gris een mutatie is van het blauwe druivenras Pinot Noir. De schil van Pinot Grigio heeft vaak een grijsachtige blauwe kleur of licht roze. Mede door die eigenschap kan de druif ook goed gebruikt worden voor het maken van rosé.

Rosé 

De rosé wijnen van Pinot Grigio kunnen zowel mousserend als stil zijn. Een wijn zonder bubbels wordt vaak een stille wijn genoemd. Of het nu een mousserende of een stille wijn is, Pinot Grigio zorgt voor een frisse en licht fruitige wijn. Het past perfect bij de borrel, als aperitief of tijdens een lichte maaltijd. Wat zwaardere rosé wijnen passen weer heel goed bij een barbecue of bij tapas.

Pinot Grigio in Italië

Pinot Grigio is de naam die de Italianen hebben gegeven aan de druif Pinot Gris. We vinden de druif vooral terug in de wijnregio Veneto waar de wijn op grote schaal wordt geproduceerd. Maar er zijn ook andere regio’s waar wijnen van hoge kwaliteit van Pinot Grigio worden gemaakt. De bekendste voorbeelden zijn Friuli en Alto Adige.

Naar boven