2019 | Italië, Puglia

Rosatti Primitivo

Waardering:
73% of 100

Alleen de beste vaten (Prima Botte) werden geselecteerd voor deze rijk gefruite en romige Primitivo met donkere kersen, bosbessen en Italiaanse specerijen. Geconcentreerder dan ooit!

  • Smaakprofiel
    Stevig, zacht & romig
  • Druivensoort
    Primitivo
  • herkomst
    Italië, Puglia
8,99
Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
flessen
Bewaar
  • Altijd blindgeproefd.
  • 100% proefgarantie.
  • Bespaar met Wijnbeurs Plus.
    Word Wijnbeurs Plus klant en profiteer van altijd gratis verzending vanaf 6 flessen.
Proefnotitie
Specificaties
Reviews 12
Proefnotitie

Heerlijk bij gegrild vlees

Stevig vitaal rood/zwart. Rijke geur van zwarte kersen en bessen met Italiaanse kruiden en een vleug vanille. Sappig, rond en breed van smaak vol zoete donkere kersen, bosbes en blauwe pruimen met subtiel getoast eiken. Goed geconcentreerd met kracht, grip en frisheid. Meest geconcentreerde Rosatti Primitivo in jaren. Gemaakt van de beste vaten uit topjaar 2019. 100% Primitivo. 13,5% alc. Lekker bij gegrild vlees, stoofschotels en belegen kazen. Nu van genieten tot 2026.
  • Gegrild vlees
  • Pasta Bolognese
  • Belegen kaas
Specificaties
WijnsoortRode Wijn
LandItalië
DruivensoortPrimitivo
RegioPuglia
SmaakprofielStevig, zacht & romig
Jaargang2019
Alcoholgehalte13.50
ClassificatieIGT Puglia
Serveertemperatuur16-18 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2024
AllergenenBevat sulfieten
AfsluitingKunststof kurk
EAN-nummer8027603006910
Art.nr.612969
Reviews 12
Rosatti-Primitivo
"Rijkste Rosatti Primitivo in jaren"

Puglia, gelegen in de hak van de laars van Italië, wordt de laatste jaren als de rijzende ster van de Italiaanse wijngebieden gezien. Vooral druiven als Primitivo en Negroamaro komen hier perfect tot hun recht. De wijnbouw in Puglia, oftewel de ‘kelder van Italië’, bestaat al sinds 300 jaar voor Christus. Lange tijd echter konden de Italianen niet profiteren van hun wijnbouwkennis: door de armoede in het zuiden van Italië trokken veel mensen naar het noorden waar veel meer welvaart was. In het zuiden hadden de mensen niet de mogelijkheid om zelf de druiven te verwerken tot wijn. De druiven werden verkocht daarom aan Frankrijk, Duitsland en Noord-Italië om de wijn in die landen in "magere wijnjaren" aan te sterken. Door het warme klimaat in Puglia hadden de druiven namelijk een hoog suikergehalte en dus een hoger alcoholpercentage.

Puglia wijn

In de laatste tien jaar zijn enkele wijnbouwers uit het zonovergoten Puglia aan de slag gegaan om de volledige vinificatie zelf uit te voeren, inclusief het bottelen. Hoewel de nadruk eerst nog vooral lag op mengwijn, is die steeds meer op Italiaanse rode wijn van autochtone druivensoorten gaan liggen. Inmiddels is het aantal hectare wijnbouw in Puglia ruim boven de 125.000. Het gebied heeft naar zeggen inmiddels de dichtste concentratie aan wijnstokken ter wereld en verreweg de grootste wijnproductie van alle Italiaanse regio’s. Het grote voordeel van Puglia is dat het gebied veel vlakker is in vergelijking met andere delen in Italië en dus het werk in de wijngaard een stuk makkelijker is. 

SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD
Wijnverhalen
Naar boven