2020 | Italië, Abruzzo

Rosatti Pecorino

Pecorino, een zeldzame en herontdekte Italiaanse druif. De Rosatti Pecorino staat garant voor een rijk en fris glas wijn bomvol exotisch fruit, grip en met een licht ziltige finale. Perfect voor bij het diner!

  • Smaakprofiel
    Intens, rijk & complex
  • Druivenras
    Pecorino
  • Herkomst
    Italië, Abruzzo
9,99
59,94 (Per doos van 6)
Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
flessen
Bewaar
  • Altijd blindgeproefd.
  • 100% proefgarantie.
  • Bespaar met Wijnbeurs Plus.
    Een jaar lang gratis bezorging op elke bestelling.
Proefnotitie
Specificaties
Reviews

Vol ananas, passievrucht en mango

Intens licht groengeel. Aantrekkelijk stuivende geur van citrus, ananas en pruim met ‘ketsende vuursteen’. Sappig, breed en rijk van smaak met punch, grip en knapperig fris zuur. Zoete gele pruim, ananas, passievrucht en groene mango met een licht ziltige, verfrissende afdronk. Exotisch rijke dinerwijn met grip en spanning. 100% Pecorino. 12,5% alc. Lekker bij gegrilde langoustines, gnocchi met groene pesto en vitello tonnato. Nu van genieten tot 2024.
  • Https& Vitello tonnato
  • Https& Langoustines
  • Https& Pasta Pesto
  • Https& Pecorino
WijnsoortWitte Wijn
LandItalië
DruivenrasPecorino
RegioAbruzzo
SmaakprofielIntens, rijk & complex
Alcoholgehalte12,5 %
Jaargang2020
ClassificatieIGT Terre di Chieti
Serveertemperatuur11-13 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2024
AllergenenSulfieten
AfsluitingSchroefdop
EAN-nummer8019873714169
Art.nr.631510
Rosatti Pecorino
"Exotisch rijke dinerwijn met grip en spanning"

Pecorino is behalve een bekende schapenkaas ook een Italiaanse inheemse druif. Het had niet veel gescheeld of dit druivenras was uitgestorven. Door de lage opbrengsten maakte de druif steeds meer plaats voor de Trebbiano druif: voor de wijnboeren een stuk effectiever om mee te werken. Bovendien hielp het ook niet mee dat schapen zich maar wat graag te goed deden aan deze druif. In de jaren '80 was er echter een lokale producent Guido Cocci Grifoni die enkele vergeten wijnstokken in overgroeide wijngaard onderzocht en hier nog wel degelijk potentieel in zag. Mede dankzij zijn inspanningen is Pecorino van zijn ondergang gered.

Pecorino wijn

Met nog geen 1.000 hectare in de Abruzzen, de Marken, Umbrië en Toscane is de aanplant van de druif nog wel zeldzaam. Vooral in Terre di Chieti in Abruzzo komt de druif uitstekend tot zijn recht dankzij de nabijheid van de Adriatische Zee en de Apennijnen. De combinatie van de zee en bergen zorgt voor een bijzonder microklimaat. Een Italiaanse witte wijn van Pecorino staat bekend om zijn droge en minerale smaak met frisfruitige en soms florale aroma's van geel fruit, jasmijn, anijs en venkel. Pecorino ontwikkelt in de fles in de jaren na botteling bovendien nog een complex en elegant karakter.

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele wijnen in uw winkelwagen van uw vorige bezoek. Wilt u deze wijnen toevoegen aan uw huidige bestelling?

Naar boven