Italië, Veneto

Romio Prosecco Spumante

Waardering:
77% of 100

Zacht en romig met aroma's van peer, perzik en een zacht bruissende mousse. Zó hoort een goede Prosecco Spumante te smaken. Combineer met Italiaanse lekkernijen, zoals antipasti of pecorino.

  • Smaakprofiel
    Vol, zacht & breed
  • Druivenras
    Glera
  • Herkomst
    Italië, Veneto
9,99
59,94 (Per doos van 6)
Nu alvast bestellen. Dit product wordt op 16-10 verwacht
flessen
Bewaar
  • Altijd blindgeproefd.
  • 100% proefgarantie.
  • Bespaar met Wijnbeurs Plus.
    Een jaar lang gratis bezorging op elke bestelling.
Proefnotitie
Specificaties
Reviews 18

Met een milddroge finale

Blinkend witgeel/groen. Aantrekkelijk van geur met peer, appel en witte bloesem. Breed en romig van smaak met rijp wit boomgaardfruit, peer, perzik, zacht bruisende mousse en een milddroge finale. Zacht bruisende, romige Prosecco Spumante. 100% Glera. 11% alc. Lekker als aperitief, bij quiche en dim sum. Nu van genieten tot 2022.
  • Https& Quiche
  • Https& Pecorino
  • Https& Rauwe ham
  • Https& Chinese gerechten
WijnsoortMousserende Wijn
LandItalië
DruivenrasGlera
RegioVeneto
SmaakprofielVol, zacht & breed
Alcoholgehalte11 %
ClassificatieDOC Prosecco
Serveertemperatuur6-8 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2022
AllergenenSulfieten
AfsluitingKurk
EAN-nummer8008530099367
Art.nr.61653
Romio Prosecco Spumante
"Romige Prosecco Spumante vol wit fruit"

Prosecco is wereldwijd één van de bekendste mousserende wijnen en is de perfecte metgezel tijdens een feestelijke gelegenheid: heerlijk als aperitief, maar ook bij een voorgerecht of amuse. De naam Prosecco verwijst naar de Prosecco druif die tegenwoordig bekend staat als Glera. Prosecco wordt in Veneto in het noordoosten van Italië geproduceerd, om precies te zijn in de heuvelachtige gebieden in Valdobbiadene rond Treviso en Colli Asolani.

Prosecco wijn

Wijnmakers kiezen bij Prosecco doorgaans voor de tankmethode. Anders dan bij de traditionele methode, wordt de wijn overgeheveld naar een tank in plaats van de fles. Er wordt suiker en gist toegevoegd om de vergisting te starten. De koolzuren kunnen door de afsluiting niet ontsnappen en lossen daarom op in de wijn. Na de tweede gisting wordt de mousserende wijn onder druk gefilterd en gebotteld en het zijn dus de koolzuren die voor de bubbels in mousserende wijn zorgen.

Een Prosecco is te herkennen aan zijn fruitige, frisse en iets bloemige smaak. Een Prosecco is in principe droog van smaak, maar kan wel een zoet vleugje bevatten. Waar een Prosecco Spumante sterk bruist, bevat een Prosecco Frizzante juist een lichte sparkeling. 

SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD

Wijnverhalen

Romio Prosecco Spumante
VERSUS
Prosecco Frizzante of Spumante, wat is het verschil? Prosecco Frizzante bevat een lagere koolzuurdruk, heeft daarom een lichte sparkeling en dus een lichtere smaak. Dit komt door de kortere tweede vergisting. Een Prosecco Spumante is juist sterk bruisend, iets rijker van smaak en wordt net als Champagne afgesloten met een traditionele kroonkurk. 

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele wijnen in uw winkelwagen van uw vorige bezoek. Wilt u deze wijnen toevoegen aan uw huidige bestelling?

Naar boven