Rode wijn kopen  

Online rode wijn kopen is makkelijk, snel en overzichtelijk. Zelfs binnen ons uitgebreide aanbod zijn de beste wijnen voor u eenvoudig te vinden dankzij de handige zoekfuncties in onze webshop. Zo kunt u al gelijk zoeken op rode wijn, witte wijn, rosé of op wijnaanbiedingen. De Wijnbeurs heeft wijnen uit verschillende landen in het assortiment en elk land kent zijn eigen specialiteit. Denk aan de beroemde Franse wijnregio’s als Bourgogne en Bordeaux waar de bekende wijnen van Pinot Noir en blends van Cabernet SauvignonCabernet Franc en Merlot vandaan komen. Maar vergeet zeker niet de Italiaanse wijnstreken Piemonte met prachtige wijnen van Nebbiolo, Toscane waar we de beroemde Chianti vinden en regio’s als Campania en Puglia

Rode wijnWijn kopen bij de Wijnbeurs

Wanneer u een land heeft geselecteerd, is er ook op regio te zoeken naar de wijn die bij u past. Voor hen die precies weten waar ze naar op zoek zijn, heeft de Wijnbeurs de mogelijkheid zelfs op classificatieniveau te zoeken.

Indien u een vast budget heeft, is het ook mogelijk om op prijs te selecteren. Kies de prijscategorie die bij u past en zoek binnen het assortiment naar de juiste wijn voor een diner, verjaardag of borrel. Bent u specifiek op zoek naar een rode wijn voor bij uw diner, dan kunt u ook op ‘serveertip’ zoeken. In dit menu kunt u kiezen uit vlees, groenten, kaas, borrel, dessert of Italiaans. Indien u een optie aanklikt, ziet u in één oogopslag welke wijnen worden aanbevolen. Voor meer advies kunt u ook terecht op onze pagine over wijn en spijs combineren.

Heeft u geen idee uit welk land u een rode wijn wil bestellen, dan kunt u ook zoeken op smaakprofiel. Binnen de Wijnbeurs onderscheiden we de smaakprofielen ‘licht, soepel en fruitig’, ‘stevig, zacht en romig’, ‘complex, krachtig en vol’ en ‘honing, nectar en zoetig’. Zo kunt u op basis van uw specifieke smaak en smaakbeleving de juiste wijn selecteren. Met deze handige zoekfuncties wordt rode wijn kopen een stuk makkelijker en overzichtelijker.

Beste rode wijn

Bij de Wijnbeurs zijn we altijd op zoek naar de beste rode wijn voor de beste prijs. Dankzij onze unieke selectiemethode worden alleen de beste rode wijnen geselecteerd. De wijnen worden altijd blind geproefd door ons proefpanel dat bestaat uit verschillende wijnprofessionals. Een wijn kan maximaal twintig punten krijgen en bij minimaal zestien punten kan de wijn worden geselecteerd. Er zijn maximaal drie punten te geven voor kleur, zeven voor geur en maximaal tien punten voor smaak.

Goede rode wijn

Een goede rode wijn is geliefd. Niet alleen in de winter, maar ook in warme zomermaanden kan een rode wijn prima worden gedronken. Er zijn immers ook rode wijnen die best licht gekoeld gedronken kunnen worden en zo perfect zijn bij een zomerse barbecue. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld Pinot Noir, Gamay of Mencia. 

Bekijk het gehele assortiment rode wijnaanbiedingen van de Wijnbeurs

  • Voor 16:00 uur besteld, morgen al in huis
  • Altijd blind geproefd
  • 100 % proefgarantie
  • Alle rode wijnen met zorg geselecteerd
  • Gratis retour sturen
  • De laagste prijzen voor rode wijn
Naar boven