Rode wijn bewaren 

Rode wijn is gevoelig voor trillingen, licht en temperatuur. Al deze factoren zorgen ervoor dat een wijn een stuk minder goed te bewaren is. Zo gaat een wijn zo’n vier keer zo snel achteruit op kamertemperatuur, dan in een klimaatgereguleerde omgeving. Daar zijn natuurlijk wijnklimaatkasten voor, maar een wijnkelder heeft nog altijd iets romantisch. Rode wijn een langere tijd bewaren doet u het best bij een constante temperatuur tussen de 10 °C en 14 °C met een hoge luchtvochtigheid tussen de 55 en 75 procent. Belangrijk is ook dat de ruimte donker is en geurvrij. Sterke geuren kunnen namelijk ook schadelijk zijn voor de wijn. Het is daarom zeker af te raden uw wijn te bewaren naast de potten verf of bak met uien.

rode wijn bewarenHet is belangrijk wijnen altijd liggend te bewaren. Op die manier blijft de kurk in contact met de wijn waardoor de kurk niet uitdroogt en er zuurstof bij de wijn kan komen. Zo is uw rode wijn beter beschermd tegen oxidatie.

We zien ook steeds vaker wijnkasten terug in het interieur van de wijnliefhebber waarbij de temperatuur gereguleerd wordt. Er bestaan wijnbewaarkasten en wijnklimaatkasten. Bij een wijnbewaarkast is er vaak maar één temperatuurzone zodat de wijn op die constante temperatuur bewaard kan worden. Ideaal wanneer u geen kelder heeft, maar wel wijnen wat langer weg wil kunnen leggen. Bij een wijnklimaatkast zijn er verschillende temperatuurzones die ingesteld kunnen worden van zo’n vijf tot achttien graden om uw wijnen op drinktemperatuur te kunnen bewaren. Beide varianten komen in verschillende maten, van een kast voor zo’n dertig flessen tot kasten voor wel honderden flessen.

Wanneer een wijn open is, hoeft de fles niet gelijk op. De wijn kan dan nog best een paar dagen staan. Voor mousserende wijnen, indien er wel een wijnstoppers op zit, is dit maar één tot drie dagen, maar een rode wijn is langer te bewaren. Als de fles op een koele plek staat en goed is afgesloten, kan de wijn na drie nog goed smaken.

Bekijk het gehele assortiment rode wijnaanbiedingen van de Wijnbeurs

  • Voor 16:00 uur besteld, morgen al in huis
  • Altijd blind geproefd
  • 100 % proefgarantie
  • Alle rode wijnen met zorg geselecteerd
  • Gratis retour sturen
  • De laagste prijzen voor rode wijn
rode wijn
rode wijn
Naar boven