2020 | Zuid-Afrika | Westkaap

Revenant 'Wild Ferment' Syrah

Opslaan

Een dijk van een wijn uit de beroemde Coastal Region: rijk, vol en zacht van smaak met donker fruit, een vleugje kruiden en gemaakt met minimale menselijke tussenkomst.

Bekijk de proefnotitie(s)
  • Smaakprofiel
    Complex, krachtig & vol
  • Druivenras
    Syrah
  • Herkomst
    Zuid-Afrika, Westkaap
9,99
59,94 (Per doos van 6)
Opslaan
Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
  • Altijd blind geproefd.
  • 100% proefgarantie.
  • Bespaar met Wijnbeurs Plus.
    Een jaar lang gratis bezorging op elke bestelling.
Proefnotitie
Specificaties
Reviews

Met de hand geplukt

Donker purperrood. Stevig bouquet vol donker fruit en florale tonen met kruiden en specerijen. Geconcentreerd, rijk en zacht van smaak vol zwarte bessen, donker bosfruit, kruiden en een vleugje zwarte peper. Rijke volle Syrah uit de Coastal Region, de beroemdste wijnstreek van Zuid-Afrika. 100% met de hand geplukte Syrah. Deze ‘Wild Ferment’ wijn is gemaakt met natuurlijke ‘wilde’ gisten. 14% alc. Heerlijk bij gekruide lamsbout, gevulde rode paprika met rozemarijn, tijm en rijst, pulled pork en wildgerechten. Nu al heerlijk, drinken tot 2026.
  • Https& Karbonade
  • Https& Lamsbout
  • Https& Hert
  • Https& Paprika
WijnsoortRode Wijn, Veganistische wijn
LandZuid-Afrika
DruivenrasSyrah
RegioWestkaap
SmaakprofielComplex, krachtig & vol
Alcoholgehalte14 %
Jaargang2020
ClassificatieWO Coastal Region
Houtrijping6 maanden
Serveertemperatuur16-18 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2026
AllergenenSulfieten
AfsluitingSchroefdop
Flesinhoud (in L)0.75
EAN-nummer6009650000389
ArtikelnummerE100636
Revenant 'Wild Ferment' Syrah
"Rijke volle Syrah uit de beroemdste wijnstreek van Zuid-Afrika"

Om de klasse van deze Revenant Wild Ferment Syrah WO uit de Coastal Region van Zuid-Afrika aan te tonen, gaan we even terug in de tijd. Naar 1659 om precies te zijn, toen er onder aanvoering van Jan van Riebeeck voor het eerst wijn is gemaakt van druiven afkomstig van de stokken die Jan Riebeeck een paar jaar eerder in de Westkaap plantte. Enthousiasme was er volop, aan kennis ontbrak het de koopman in dienst van de VOC. Riebeecks opvolger, de botanicus en groot wijnliefhebber Simon van de Stel, maakte dat goed. Bovendien brachten Franse Hugenoten hun wijnkennis mee naar de Kaap. Aangemoedigd door Van de Stel, werden volop wijngaarden aangeplant. Ook omdat de wijn een welkome aanvulling was op het slecht houdbare drinkwater aan boord van de schepen die de Zuid-Afrikaanse haven verlieten.

Zuid-Afrikaanse wijn

De Kaapwijnen floreerden, tot aan het eind van de negentiende eeuw de druifluis alle wijnstokken verwoestte. Wijnmakers krabbelden weer op, zij het iets te fanatiek. Er was meer oog voor kwantiteit dan kwaliteit. Met de oprichting van de Ko-operatieve Wijnbouwers Vereniging werd die overproductie een halt toegeroepen en kreeg men weer oog voor kwaliteit. Er was weer meer internationale aandacht voor wijnen uit Zuid-Afrika en nadat er eind vorige eeuw een einde kwam aan de apartheid, was de weg vrij om te investeren in de wijnbouw. Of, zoals de wijnmakers van False Bay Vineyards zeggen: de feniks was uit de as herrezen.

False Bay Vineyards

Dat zag ook Paul Boutinot, de latere oprichter van Waterkloof, toen hij in 1994 in Westkaap zocht naar vergeten wijngaarden. Schatten die verloren dreigden te gaan, maar die onder zijn toeziend oog nieuw leven werden ingeblazen. Die vond hij in de omgeving van Kaapstad: unieke wijngaarden die uitkijken op de meest iconische baai van Zuid-Afrika: False Bay. Door een verscheidenheid aan bodems en microklimaten, biedt de zogenaamde Coastal Region alles wat een wijn ten goede komt. Interventie door wijnmaakster Nadia Langenegger is dan ook amper nodig. En dat is ook een kunst! Want alleen door de wijngaarden én de kelder in optimale staat te brengen, is het mogelijk om een pure, eerlijke en heerlijke wijn van dit kaliber te creëren.

SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD

Wijnverhalen

Revenant 'Wild Ferment' SyrahRevenant 'Wild Ferment' Syrah
VAN HET WIJNHUIS
"Eerlijk en heerlijk. Échte wijn, traditioneel gemaakt en dat tegen een heel aangename prijs. In de kelder van het Zuid-Afrikaanse False Bay Vineyards hebben druiven uit het koele Stellenbosch en het warmere Swartland samengebracht 6 maanden doorgebracht in grote eikenhouten vaten."

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele wijnen in uw winkelwagen van uw vorige bezoek. Wilt u deze wijnen toevoegen aan uw huidige bestelling?