Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele wijnen in uw winkelwagen van uw vorige bezoek. Wilt u deze wijnen toevoegen aan uw huidige bestelling?

Recept zalm oven
RECEPT
Zalm uit de oven
Heerlijk recept om samen van te genieten met een goed glas wijn.

Ingrediënten - 4 personen

  • 4 stukken zalmfilet zonder huid, 175 gram ongeveer 6cm breed
  • 100 ml frambozenazijn
  • 300 ml witte wijn
  • 400 gram haricots verts
  • olijfolie
  • fijn zeezout
  • 2 el fijne mosterd
  • 2 el water
  • 1 el suiker
  • 2 el verse dille, fijn gehakt
Recept zalm ovenRecept zalm oven

Bereiding

  • Snijd elke filet in de lengte bijna door en klap hem naar buiten om. Je zalm is nu overal even dik.
  • Leg de zalm in een passende, ovenvaste schaal met hoge rand. Voeg zoveel azijn en wijn toe (in de verhouding 1:3) dat de zalm voor de helft in het vocht staat. Zet apart.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Kook de boontjes beetgaar in gezouten water. Giet af en breng op smaak met een scheutje olijfolie en wat zeezout. Zet apart en houdt warm.
  • Zet de zalm 7 tot 9 minuten in de oven; hij mag eruit als de gaarheid goed is (van binnen nog zachtroze) of als er eiwitten aan de buitenkant van de zalm zichtbaar worden.
  • Roer ondertussen de mosterd, het water, de suiker en de dille tot een gladde saus.
  • Bedruip de zalm met het vocht uit de ovenschaal.
  • Verdeel de boontjes over de borden. Sprenkel de mosterdsaus erover en leg de zalm erop. Bestrooi de zalm met fijn zeezout en serveer. Erg lekker met smeuïge aardappelpuree.

“Het vettige van de zalm en het romige van de aardappelpuree vragen om een wijn met een zwoele ondertoon. En die vind je vooral in druiven als Viognier, Roussanne en/of Grenache Blanc."


Meer wijn & spijs inspiratie?

KerstKerst
Ontdek

De lekkerste Franse witte wijn

Naar boven