Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele wijnen in uw winkelwagen van uw vorige bezoek. Wilt u deze wijnen toevoegen aan uw huidige bestelling?

Recept wildstoof van ree

Op zoek naar een mooi recept? Wat dacht u van wildstoof van ree? Een heerlijk gerecht waarmee u gegarandeerd indruk maakt op uw gasten! Wij leggen het stap voor stap uit.

Ingrediënten - 4 personen

  • 4 sneetjes grof boerenbrood
  • 500 gram paddenstoelen van het seizoen
  • 100 gram boter
  • 4 teentjes knoflook, heel
  • 2 eetlepels gehakte bieslook
  • 3 eetlepels olie
Wijnbeurs | Wildstoof van reeWijnbeurs | Wildstoof van ree

Bereiding

  • Bak de ui in wat boter glazig.
  • Wentel de vleesblokjes door de bloem en strooi er wat peper en zout overheen.
  • Voeg het vlees bij de ui en bak het mooi rondom bruin, blus af met de wildfond en laat alles circa 30 minuten sudderen op zacht vuur.
  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Voeg de blokjes wortel, champignons, rozemarijn, laurierblad en de rasp van sinaasappel toe aan het vlees en laat nog voor 15 minuten door pruttelen. Breng op smaak met 2 el geraspte chocolade, peper en zout.
  • Meng de cranberries, water en de suiker bij elkaar in een sauspan. Kook het samen ongeveer 15 minuten. Zodra de cranberries opengaan en de saus iets dikker wordt is de saus klaar. Haal van het vuur en laat iets afkoelen, de saus wordt vanzelf nog iets dikker.
  • Maak rondjes van de bladerdeegvelletjes met een glas of de ovenschaaltjes.
  • Vul de ovenschaaltjes met de ragout en leg er het rondje bladerdeeg bovenop.
  • Bestrijk het bladerdeeg met het eigeel en bak in de oven voor 15 minuten bruin en knapperig.
  • Rasp voor de finishing touch nog wat pure chocolade over het bladerdeeg en serveer de cranberrysaus erbij.

"Kies een rode wijn met veel smaak en kracht, zoals een Bordeaux wijn. Hier hoort dan ook een gerecht bij met dezelfde intensiteit. Omdat een Bordeaux wijn zwoel van smaak is met donker fruit, chocola en kruiden, past wild daar perfect bij. De pure chocolade saus geeft het gerecht net wat extra dimensie. Heerlijk!"


Meer wijn & spijs inspiratie?

Wijn & spijs inspiratieWijn & spijs inspiratie
Naar boven