Recept: wildstoof van ree

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikelen in de winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikelen toevoegen aan je huidige bestelling?

Geplaatst door: De Wijnbeurs
op 11-06-2019
Delen
Recept wildstoof van ree
Recept wildstoof van ree

Een heerlijk gerecht voor tijdens de herfstige of winterse dagen: een wildstoof van ree met wat pure chocolade als finishing touch.

Onze klanten zeggen Uitstekend 4.5 uit 5 op basis van 12.701 reviews

Ingrediënten - 4 personen

Voor de wildstoof:

  • 100 gr reepoulet of hert 
  • 1 winterpeen (in kleine blokjes gesneden)
  • 250 gr kastanjechampignons (in plakjes gesneden)
  • 1 el rozemarijn (alleen de naalden)
  • 400 ml wildfond
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 40 g pure chocolade (80%) voor de saus
  • 2 laurierblaadjes
  • rasp van sinaasappel
  • 2 el bloem
  • 4 bladerdeegvelletjes (licht ontdooid)
  • 1 ei (losgeklopt)
  • 1 el roomboter

Voor de cranberrysaus:

  • 350 gr cranberries
  • 250 gr kristalsuiker
  • 150 ml water
Wijnbeurs | Wildstoof van reeWijnbeurs | Wildstoof van ree

Bereiding

Bak de ui in wat boter glazig.

Wentel de vleesblokjes door de bloem en strooi er wat peper en zout overheen.

Voeg het vlees bij de ui en bak het mooi rondom bruin, blus af met de wildfond en laat alles circa 30 minuten sudderen op zacht vuur.

Verwarm de oven op 200 graden.

Voeg de blokjes wortel, champignons, rozemarijn, laurierblad en de rasp van sinaasappel toe aan het vlees en laat nog voor 15 minuten door pruttelen. Breng op smaak met 2 el geraspte chocolade, peper en zout.

Meng de cranberries, water en de suiker bij elkaar in een sauspan. Kook het samen ongeveer 15 minuten. Zodra de cranberries opengaan en de saus iets dikker wordt, is de saus klaar. Haal van het vuur en laat iets afkoelen, de saus wordt vanzelf nog iets dikker.

Maak rondjes van de bladerdeegvelletjes met een glas of de ovenschaaltjes.

Vul de ovenschaaltjes met de ragout en leg er het rondje bladerdeeg bovenop.

Bestrijk het bladerdeeg met het eigeel en bak in de oven voor 15 minuten bruin en knapperig.

Rasp voor de finishing touch nog wat pure chocolade over het bladerdeeg en serveer de cranberrysaus erbij.

"Kies een rode wijn met veel smaak en kracht, zoals een Bordeaux wijn. Hier hoort dan ook een gerecht bij met dezelfde intensiteit. Omdat een Bordeaux wijn zwoel van smaak is met donker fruit, chocola en kruiden, past wild daar perfect bij. De pure chocolade saus geeft het gerecht net wat extra dimensie. Heerlijk!"