Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele wijnen in uw winkelwagen van uw vorige bezoek. Wilt u deze wijnen toevoegen aan uw huidige bestelling?

Recept saltimbocca prikkers met salsa

Op zoek naar een mooi recept? Wat dacht u van saltimbocca prikkers met salsa? Een heerlijk gerecht waarmee u gegarandeerd indruk maakt op uw gasten! Wij leggen het stap voor stap uit.

Ingrediënten - 2 personen

  • 4 sneetjes grof boerenbrood
  • 500 gram paddenstoelen van het seizoen
  • 100 gram boter
  • 4 teentjes knoflook, heel
  • 2 eetlepels gehakte bieslook
  • 3 eetlepels olie

Voor de salsa

  • 3 el kappertjes
  • 3 el gehakte peterselie
  • 1 flinke hand groene olijven zonder pit
  • 15 cherrytomaten
  • 1 sjalot fijngehakt
  • 1 teen knoflook geperst
  • 2 à 3 el citroensap
  • 2 el goede olijfolie
  • Peper en zout
Wijnbeurs | Saltimbocca prikkers met salsaWijnbeurs | Saltimbocca prikkers met salsa

Bereiding

  • Maak eerst de salsa zodat de smaken goed worden opgenomen.
  • Hak de kappertjes, olijven en cherrytomaatjes in kleine stukjes en meng er de olijfolie, sjalot, knoflook, citroensap en peterselie doorheen, breng op smaak met versgemalen peper en zout.
  • Snijd de kipfilets eerst doormidden, en snij de filets daarna in 12 gelijke stukken.
  • Sla de kipfilet stukjes plat door een stukje vers houdfolie op de kipfilets te leggen en er met de platte kant van een groot koksmes (of pan) op de te slaan tot ongeveer 2 centimeter dik.
  • Leg op ieder stukje kip een salieblaadje bestrooi met peper en wikkel er een plakje parmaham omheen.
  • Rijg de kip aan de prikkers (3 stukjes kip per prikker), en bak ze goudbruin en gaar in warme koekenpan met een beetje olie.
  • Blus de kip af met de wijn, en als de wijn helemaal verdampt is, dan is de kip klaar.
  • Serveer de Saltimbocca prikkers samen met de salsa.

Meer wijn & spijs inspiratie?

Wijn & spijs inspiratieWijn & spijs inspiratie
Naar boven