Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele wijnen in uw winkelwagen van uw vorige bezoek. Wilt u deze wijnen toevoegen aan uw huidige bestelling?

Lacoste
RECEPT
Rib eye steak
Heerlijk gerecht om samen van te genieten met een goed glas wijn.

Zin om uit te pakken tijdens het diner? Ga dan voor rib eye steak met citroen gremolata en hasselback aardappelen. Dit gaat gegarandeerd in de smaak vallen! Hoe u het maakt? Dat leggen we hieronder stap voor stap uit.

Ingrediënten - 4 personen

Benodigdheden

12 mooie aardappels vastkokend
gewassen met schil
2 teentjes knoklook geperst
4 rib eye steaks à 180 gram
(van mooie kwaliteit)
op kamertemperatuur
4 el olijfolie
Peper en zout

Voor de gremolata

1 groot bosje peterselie fijngehakt
Sap van één citroen
2 tenen knoflook geperst
1 tl chilivlokken (optioneel)
8 el olijfolie
Peper en zou

recept rib eye steakrecept rib eye steak

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden.

Leg de aardappel op een (grote) lepel en snijd de aardappel in hele dunne schijfjes, maar let op! Zorg ervoor dat je de aardappels niet doorsnijdt, de lepel zorgt er voor dat je de aardappel niet helemaal doormidden snijd. Leg de aardappelen op een met bakpapier beklede bakplaat en giet in met peper en zout, bak in de oven voor 30 tot 40 minuten.

Maak ondertussen de gremolata, meng hiervoor alle ingrediënten voor de gremolata door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

Wrijf de steaks in met olijfolie, en bak de steaks in een goed verwarmde koekenpan met olie op hoog vuur aan beide kanten bruin voor 2 minuten per kant, haal uit de pan en laat ze rusten op een plank. Snijd de steaks in mooie plakjes, en garneer de hasselback aardappels met citroen gremolata, serveer dit gerecht met een frisse salade naar keuze.

Aanrader: Château le Mayne Puisseguin Saint-Émilion

  1. Normale prijs 120,00 Speciale prijs 59,00
    Niet op voorraad

    • Altijd blindgeproefd.
    • 100% proefgarantie.
    • Bespaar met Wijnbeurs Plus.
      Word Wijnbeurs Plus klant en profiteer van altijd gratis verzending vanaf 6 flessen.
Le Mayne Puisseguin Saint-Emilion

Meer inspiratie nodig voor gerechten?

KerstKerst
Naar boven