Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele wijnen in uw winkelwagen van uw vorige bezoek. Wilt u deze wijnen toevoegen aan uw huidige bestelling?

Recept gevulde kalkoenrolletjes
RECEPT
Gevulde kalkoenrolletjes
Heerlijk recept om samen van te genieten met een goed glas wijn.

Ingrediënten - 4 personen

  • 4 kalkoenfilets
  • 250 g kastanjechampignons (in stukjes gesneden)
  • Ontbijtspek (vleeswaren)
  • 1 sjalotje fijn gesnipperd
  • 1 handje verse tijm
  • 1 teentje knoflook
  • 4 el Parmezaanse kaas (geraspt)
  • Zout en peper
  • Houten prikkers
Recept kalkoenrolletjesRecept kalkoenrolletjes

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 150 graden.
  • Sla de kalkoenfilets plat. Hiervoor kan je het beste een velletje vershoudfolie op de kalkoenfilet leggen en met bijvoorbeeld deegroller of een steelpannetje tot maximaal 1 cm hoog, doe het wel met beleid anders gaat het vlees kapot.
  • Voor de vulling snipper de sjalot en knoflook, snijd de spek en kastanje champignons fijn. Bak alles samen met de tijmblaadjes totdat het lichtbruin wordt, voeg de Parmezaan toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Leg op iedere kalkoenfilet een hoopje van de vulling, rol ze stevig op en zet ze vast met een houten prikker. Bak de rolletjes in een koekenpan bruin in wat olie, leg ze daarna in een ovenschaal en verwarm ze voor 10 à 15 minuten in de oven.
  • Snijd de rolletjes in plakjes verdeel over de borden en druppel er wat goede olijfolie overheen.

“De Valpolicella is een fruitige rode wijn met karakter. De kastanjechampignons passen mooi bij de lichte aardse smaak van de wijn. Dit smaakvolle gerecht met kalkoen, kastanjechampignons, ontbijtspek en tijm is heerlijk bij de Valpolicella.”


Meer wijn & spijs inspiratie?

KerstKerst
Ontdek

De lekkerste Italiaanse rode wijnen

Naar boven