Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele wijnen in uw winkelwagen van uw vorige bezoek. Wilt u deze wijnen toevoegen aan uw huidige bestelling?

recept gebakken zalm
RECEPT
Gebakken zalm
Heerlijk gerecht om samen van te genieten met een goed glas wijn.

Zin om uit te pakken tijdens het diner? Wat dacht u van gebakken zalm met romige pestosaus en wokgroenten? Dit gaat gegarandeerd in de smaak vallen! Hoe u het maakt? Dat leggen we hieronder stap voor stap uit.

Ingrediënten - 4 personen

200 gr roomkaas Monchou in blokjes
200 ml melk
6 flinke el groene pesto
500 g cherrytomaatjes
400 gr groene aspergetips
2 rode uien in halve ringetjes gesneden
2 klontjes roomboter
4 stukken zalm met of zonder
huid à 150 gram
Olijfolie
Peper en zout

LacosteLacoste

Bereiding

Doe de roomkaas samen met de melk en de groene pesto in een steelpan. Laat het geheel warm worden op een zacht vuurtje zonder dat het gaat koken en klop met een garde tot een mooie gladde egale saus, haal de pan van het vuur en houdt apart.

Ondertussen wokt u de trostomaatjes, aspergetips en de rode ui met wat olijfolie op hoog vuur voor ongeveer 2 à 3 minuten, maak op smaak met peper en zout.

Wrijf de stukken zalm in met de olijfolie, verwarm een koekenpan met het klontje boter en bak hierin de stukken zalm bruin aan en gaar aan beide kanten.

Serveer de gebakken zalm met de gewokte groenten en garneer met de romige pestosaus, heerlijk.

Aanraders bij dit gerecht

Meer inspiratie voor gerechten?

KerstKerst
Naar boven