Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele wijnen in uw winkelwagen van uw vorige bezoek. Wilt u deze wijnen toevoegen aan uw huidige bestelling?

Recept bruschetta met paddenstoelen

Op zoek naar een mooi recept? Wat dacht u van bruschetta met paddenstoelen? Een heerlijk gerecht waarmee u gegarandeerd indruk maakt op uw gasten! Wij leggen het stap voor stap uit.

Ingrediënten - 4 personen

  • 4 sneetjes grof boerenbrood
  • 500 gram paddenstoelen van het seizoen
  • 100 gram boter
  • 4 teentjes knoflook, heel
  • 2 eetlepels gehakte bieslook
  • 3 eetlepels olie
Wijnbeurs | Bruschetta met paddenstoelenWijnbeurs | Bruschetta met paddenstoelen

Bereiding

  • Schil de aardappels en ui en rasp de aardappels en ui met een middelgrote rasp.
  • Meng de kwark met de fijngehakte dille, roer goed door elkaar breng op smaak met citroen rasp, en peper en zout.
  • Schep het aardappel/ui mengsel in een schone theedoek, bind bij elkaar en knijp het vocht er goed uit, want de aardappels & ui laten behoorlijk wat vocht los en doe in een kom.
  • Voeg de bloem, zout en peper bij het aardappel/ui mengsel en meng goed door elkaar.
  • Verhit een ruime koekenpan met wat olie, schep met 2 eetlepels 3 bergjes aardappelmengsel in de pan en druk ze plat tot 3 ronde koeken, ik heb zelf een steekring gebruikt, voor mooie strakke ronde koekjes.
  • Bak beide kanten op middelhoog vuur tot knapperig en goudbruin.
  • Verdeel stukjes forel over de aardappelkoekjes en serveer de dille kwark erbij.

“De gebakken paddenstoelen hebben een krachtige aardse smaak en door het gebruik van een flinke klont echte boter ook een aangename romig-zachte smaak. Het geroosterde brood zorgt voor de ‘bite’. Combineer de wijn met een boers karakter met veel specerijen en rijp fruit."


Meer wijn & spijs inspiratie?

Wijn & spijs inspiratieWijn & spijs inspiratie
Naar boven