Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele wijnen in uw winkelwagen van uw vorige bezoek. Wilt u deze wijnen toevoegen aan uw huidige bestelling?

Recept bruschetta paddenstoelen
RECEPT
Bruschetta met paddenstoelen
Heerlijk recept om samen van te genieten met een goed glas wijn.

Ingrediënten - 4 personen

  • 4 sneetjes grof boerenbrood
  • 500 gram paddenstoelen van het seizoen
  • 100 gram boter
  • 4 teentjes knoflook, heel
  • 2 eetlepels gehakte bieslook
  • 3 eetlepels olie
Recept bruschetta paddenstoelenRecept bruschetta paddenstoelen

Bereiding

  • Maak de paddestoelen schoon met een borsteltje.
  • Zet een grote koekenpan op en voeg de olijfolie toe en de knoflook, bak op middelhoog vuur tot de knoflook gaat kleuren. Haal dan de knoflook uit de pan.
  • Draai het vuur hoog en bak de paddenstoelen enkele minuten in de olie.
  • Besprenkel de plakken brood met wat olijfolie en rooster ze in de oven op 200 graden tot ze van buiten krokant zijn.
  • Verdeel het brood over de borden.
  • Doe de boter en de bieslook in de pan met paddenstoelen en roer tot de boter gesmolten is. Niet langer, de boter moet puur blijven.
  • Verdeel de paddenstoelen met het vocht over het brood en serveer direct.

“De gebakken paddenstoelen hebben een krachtige aardse smaak en door het gebruik van een flinke klont echte boter ook een aangename romig-zachte smaak. Het geroosterde brood zorgt voor de ‘bite’. Combineer de wijn met een boers karakter met veel specerijen en rijp fruit."


Meer wijn & spijs inspiratie?

KerstKerst
Ontdek

De lekkerste Franse rode wijn

Naar boven