Aardappelkoekjes met forel
RECEPT
Aardappelkoekjes met forel
Heerlijk recept om samen van te genieten met een goed glas wijn.

Ingrediënten - 2 personen

  • 500 g stevige aardappel
  • 1 grote ui
  • 2 à 3 eetlepels bloem
  • Zout en peper
  • Zonnebloem of olijfolie
  • 1 bakje kwark
  • 1/2 bosje verse dille fijngehakt
  • 1 pakje licht gerookte forelfilets
  • Rasp van ½ citroen
Recept aardappelkoekjesRecept aardappelkoekjes

Bereiding

  • Schil de aardappels en ui en rasp de aardappels en ui met een middelgrote rasp.
  • Meng de kwark met de fijngehakte dille, roer goed door elkaar breng op smaak met citroen rasp, en peper en zout.
  • Schep het aardappel/ui mengsel in een schone theedoek, bind bij elkaar en knijp het vocht er goed uit, want de aardappels & ui laten behoorlijk wat vocht los en doe in een kom.
  • Voeg de bloem, zout en peper bij het aardappel/ui mengsel en meng goed door elkaar.
  • Verhit een ruime koekenpan met wat olie, schep met 2 eetlepels 3 bergjes aardappelmengsel in de pan en druk ze plat tot 3 ronde koeken, ik heb zelf een steekring gebruikt, voor mooie strakke ronde koekjes.
  • Bak beide kanten op middelhoog vuur tot knapperig en goudbruin.
  • Verdeel stukjes forel over de aardappelkoekjes en serveer de dille kwark erbij.

Spaanse rode wijn geeft een spannende combinatie door zijn zondoorstoofde en kruidige zwoele smaak met aroma's van getoast eiken. De aardappel en ui geven een bite en pittigheid en de forel past heel mooi bij het gerijpte karakter van de wijn!”


Meer wijn & spijs inspiratie?

KerstKerst
Ontdek

De lekkerste Spaanse rode wijn

Naar boven