2018 | Italië, Sicilië

Principe de Loray Grillo

Een verfrissende verrassing uit Sicilië: fruitig en sappige witte wijn met een licht vulkanische mineraliteit en een ziltig droge afdronk. Van de exotische oogst 2018. Een aanrader bij lichte pasta en vis.

  • Smaakprofiel
    Licht, fris & strak
  • Druivensoort
    Grillo
  • herkomst
    Italië, Sicilië
9,99
Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
flessen
Bewaar
  • Altijd blindgeproefd
  • 100% proefgarantie
  • Bespaar met Wijnbeurs Plus
    Word Wijnbeurs Plus klant en profiteer van altijd gratis verzending vanaf 6 flessen.
Proefnotitie
Specificaties
Reviews
Proefnotitie

Met een ziltig droge afdronk

Strak lichtgroen. Delicate aroma’s van jasmijn, frisse citrus, groene pruim, appeltjes, peer, witte perzik en een exotisch tintje van ananas. De smaak is fruitig, energiek en sappig met een licht vulkanische mineraliteit in de ziltig droge afdronk. Een heerlijke frisdroge en knapperig gefruite Grillo van de exotische oogst 2018. 100% Grillo, 13% alc. Lekker bij lichte pasta’s, gerookte forel, gegrilde zwaardvis en scampi’s. Nu van genieten tot 2022.
  • Gamba
  • Forel
  • Pasta Vongole
Specificaties
WijnsoortWitte Wijn, Veganistische wijn
LandItalië
DruivensoortGrillo
RegioSicilië
SmaakprofielLicht, fris & strak
Jaargang2018
Alcoholgehalte13.00
ClassificatieDOC Sicilia
Serveertemperatuur7-10 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2022
AllergenenBevat sulfieten
AfsluitingKurk
EAN-nummer8719418005508
Art.nr.615368
Reviews
Principe-de-Loray-Grillo
"Frisse Grillo wijn van de exotische oogst 2018"

De Grillo druif is altijd al nauw verbonden geweest met het Italiaanse eiland Sicilië waar de wijnbouw al vele eeuwen oud is. Vroeger was de witte druif niet geroemd om zijn eigen kwaliteiten, maar werd enkel gebruikt voor het maken van de beroemde zoete Marsala wijn: de Italiaanse variant van Port en Madeira. De toekomst van de Grillo druif werd onzeker toen de Marsala wijn langzaam van de wijnmarkt verdween.

Grillo wijn

De afgelopen dertig jaar heeft er een ware revolutie plaatsgevonden op het gebied van wijn. Het klimaat bleek altijd al goede condities te bieden met de hete zomers, de weinige regen en de arme bodem. En sinds de overheid ook heeft geïnvesteerd in subsidies, is de kwaliteit van Siciliaanse wijn enorm gestegen. En zo waren er ook een aantal wijnboeren die wel het potentieel in de Grillo druif zagen en investeerden in goede kwaliteit. En ze bleken gelijk te hebben: tegenwoordig wordt er verkwikkende droge witte Italiaanse wijn van gemaakt: knisperfris vol tonen van bloesem en stuivend wit fruit. Heerlijk bij pasta of vis.

SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD
Wijnverhalen
Naar boven