Frankrijk, Champagne

    Pol Guyot Brut 1er Cru Champagne

    Heeft u wat te vieren? Schenk dan eens deze krachtige Brut 1er Cru Champagne met een rijke smaak van appeltjes, brioche en hazelnoot. Perfect om zo te serveren, maar ook erg lekker bij gerookte vis.

    • Smaakprofiel
      Intens, rijk & complex
    • Druivensoort
      Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir
    • herkomst
      Frankrijk, Champagne
    Normale prijs 27,50 Speciale prijs 19,49
    Niet op voorraad
    • Altijd blindgeproefd
    • 100% proefgarantie
    • Word lid en bespaar
      Word lid en bespaar €0,50 per fles. Premium leden profiteren van altijd gratis verzending.
    Proefnotitie
    Specificaties
    Reviews
    Proefnotitie

    Met typerende impressies van brioche en toast

    Rijk vitaal goudgeel. Verleidelijk van geur met citrus en de voor Champagne zo typerende impressies van brioche en toast. Rijk van smaak met appeltjes, brioche, hazelnoot en een fijne speldenknopmousse. Krachtige Champagne 1er Cru in de klassieke rijpe stijl met biscuit, cremeux en hazelnoot en een lang aanhoudende fijne mousse. 35% Chardonnay, 35% Pinot Noir en 30% Pinot Meunier. 12,5% alc. Nu van genieten tot 2021. Ideaal als feestelijk aperitief en bij gerookte vis.
    Specificaties
    Alcoholgehalte12.00 %
    AllergenenBevat Sulfieten
    AfsluitingKurk
    RegioChampagne
    Serveertemperatuur8 °C
    Op dronk vanafNu op dronk
    Op dronk tot2021
    EAN-nummerPol Guyot Brut 1er Champagne | de Wijnbeurs
    Art.nr.29022
    WijnsoortMousserende Wijn
    SmaakprofielIntens, rijk & complex
    DruivensoortChardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir
    LandFrankrijk
    ClassificatieAOC Champagne 1er Cru
    awards
      Reviews
      Schrijf uw eigen review
      Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan
      "Krachtige Champagne 1er Cru in klassiek rijpe stijl"

      Champagne is één van de beste mousserende wijnen ter wereld en komt de gelijknamige wijnstreek Champagne in het noorden van Frankrijk. Hier profiteren de druiven Pinot Noir, Pinot Meunier en Chardonnay van het relatief koele klimaat en de bodems vol kalk, klei en kiezels. Hierdoor wordt de warmte overdag opgeslagen, zodat de wijnstokken 's nachts niet bevriezen. 

      Méthode traditionelle

      De basis om mousserende wijn te maken is altijd het koolzuurgas dat kan ontsnappen tijdens het gistingsproces. Er zijn drie verschillende methodes, maar de méthode traditionelle is wel de bekendste om Champagne te maken. Hier vindt er een tweede gisting op fles plaats. De flessen worden zachtjes geschud en geleidelijk steeds rechterop gezet. Op die manier glijden de gistcellen naar de flessenhals. Daarna wordt de flessenhals ondergedompeld in een ijskoude vloeistof, waardoor de wijn een ijsblok wordt. Het gas ontsnapt en het blok met bezinksel wordt uit de fles geduwd. De laatste stap is de fles bijvullen met een mengsel van Champagne en rietsuiker. 

      SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD
      Wijnverhalen
      Naar boven