Rosso di Montalcino wordt in hetzelfde gebied gemaakt als de beroemde Brunello, maar dan van jongere stokken. Zo ook deze soepele en drinkrijpe Rosso met zoet fruit, vanille en zachte tannines. 17 punten!
- SmaakprofielStevig, zacht & romig
- DruivenrasSangiovese
- HerkomstItalië, Toscane
Met zacht versmolten tannines
-
Biefstuk
-
Kwartel
-
Rauwe ham
Wijnsoort | Rode Wijn, Veganistische wijn |
---|---|
Land | Italië |
Druivenras | Sangiovese |
Regio | Toscane |
Smaakprofiel | Stevig, zacht & romig |
Jaargang | 2018 |
Alcoholgehalte | 13.50 |
Classificatie | DOC Rosso di Montalcino |
Houtrijping | 6 maanden |
Serveertemperatuur | 16-18 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2025 |
Allergenen | Bevat sulfieten |
Afsluiting | Kurk |
EAN-nummer | 8032755151746 |
Art.nr. | 631588 |
awards | |

Bij Toscaanse wijn denkt men direct aan Brunello di Montalcino en Chianti. Maar vergeet niet dat er meer is dan alleen deze prestigieuze gebieden. Zo is er ook Rosso di Montalcino: in 1984 geclassificeerd als DOC. De rode wijnen worden geproduceerd in hetzelfde gebied als de DOCG Brunello di Montalcino en ook gemaakt met Sangiovese Grosso. Soms zijn die druiven zelfs in dezelfde wijngaard aangeplant.
Rosso di Montalcino
De regels voor Rosso di Montalcino zijn echter iets soepeler. Het verschil is namelijk dat er voor een Rosso di Montalcino vaak jongere stokken worden gebruikt. Ze liggen korter op vat en mogen ook een stuk eerder op de markt worden aangeboden: namelijk al na 1 september van het jaar volgend op de oogst. Ter vergelijking: een Brunello mag pas 5 jaar na het oogstjaar op de markt worden gebracht. Een Rosso di Montalcino is dus veel eerder op dronk en is een stuk ongecompliceerder dan zijn bekende broer: wat lichter en eleganter van smaak. Deze Italiaanse rode wijn wordt ook wel eens aangeduid als 'baby Brunello'.
SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD
Wijnverhalen



