Tr
  • Poggio Nardone Rosso di Montalcino
2018 | Italië, Toscane

Poggio Nardone Rosso di Montalcino

Rosso di Montalcino wordt in hetzelfde gebied gemaakt als de beroemde Brunello, maar dan van jongere stokken. Zo ook deze soepele en drinkrijpe Rosso met zoet fruit, vanille en zachte tannines. 17 punten!

  • Smaakprofiel
    Stevig, zacht & romig
  • Druivenras
    Sangiovese
  • Herkomst
    Italië, Toscane
12,99
Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
flessen
Bewaar
  • Altijd blindgeproefd.
  • 100% proefgarantie.
  • Bespaar met Wijnbeurs Plus.
    Een jaar lang gratis bezorging op elke bestelling.
Proefnotitie
Specificaties
Reviews
Proefnotitie

Met zacht versmolten tannines

Gloedvol warm rood/zwart. Walmt het glas uit met zoete kersen, vanille, bosbes, zwarte olijf en viooltjes. Lekker soepel en levendig van smaak vol rode kersen en zoete bessen met vanille, cacao en truffel. Met goed concentraat, zachte smelttannines en de juiste frisheid. Uitstekende, drinkrijpe Rosso di Montalcino uit topjaar. 6 maanden gerijpt op eiken. 100% Sangiovese Grosso, 13,5% alc. Heerlijk bij Bistecca Fiorentina, kwartel met truffel en salumi. Nu van genieten tot 2025.
  • Https& Biefstuk
  • Https& Kwartel
  • Https& Rauwe ham
Specificaties
WijnsoortRode Wijn, Veganistische wijn
LandItalië
DruivenrasSangiovese
RegioToscane
SmaakprofielStevig, zacht & romig
Jaargang2018
Alcoholgehalte13.50
ClassificatieDOC Rosso di Montalcino
Houtrijping6 maanden
Serveertemperatuur16-18 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2025
AllergenenBevat sulfieten
AfsluitingKurk
EAN-nummer8032755151746
Art.nr.631588
awards
  • Poggio Nardone Rosso di Montalcino
Reviews
Poggio Nardone Rosso di Montalcino
"Uitstekende, drinkrijpe Rosso di Montalcino uit topjaar"

Bij Toscaanse wijn denkt men direct aan Brunello di Montalcino en Chianti. Maar vergeet niet dat er meer is dan alleen deze prestigieuze gebieden. Zo is er ook Rosso di Montalcino: in 1984 geclassificeerd als DOC. De rode wijnen worden geproduceerd in hetzelfde gebied als de DOCG Brunello di Montalcino en ook gemaakt met Sangiovese Grosso. Soms zijn die druiven zelfs in dezelfde wijngaard aangeplant.

Rosso di Montalcino

De regels voor Rosso di Montalcino zijn echter iets soepeler. Het verschil is namelijk dat er voor een Rosso di Montalcino vaak jongere stokken worden gebruikt. Ze liggen korter op vat en mogen ook een stuk eerder op de markt worden aangeboden: namelijk al na 1 september van het jaar volgend op de oogst. Ter vergelijking: een Brunello mag pas 5 jaar na het oogstjaar op de markt worden gebracht. Een Rosso di Montalcino is dus veel eerder op dronk en is een stuk ongecompliceerder dan zijn bekende broer: wat lichter en eleganter van smaak. Deze Italiaanse rode wijn wordt ook wel eens aangeduid als 'baby Brunello'.

SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD

Wijnverhalen

Poggio Nardone Rosso di MontalcinoPoggio Nardone Rosso di Montalcino
VAN HET WIJNHUIS
Tiziano en Alessandra schuilen achter het succes van Poggio Nardone. Dit vermaarde domein ligt in het beroemde Toscaanse dorpje Montalcino. De wijngaarden strekken zich uit over heuvels van 350 meter boven zeeniveau. Combineer de bodem, het specifieke microklimaat, het werk in de kelder én hun passie en dat levert unieke wijnen op.
Poggio Nardone Rosso di MontalcinoPoggio Nardone Rosso di Montalcino
SPOTLIGHT
Sangiovese is de meest aangeplante druif van Italië en vormt de basis van menig Toscaanse rode wijn. Sangiovese Grosso is een kloon die plaatselijk ook wel Brunello wordt genoemd. De 'muze van Toscane' staat bekend om zijn hoge zuurgraad, kersenaroma's en zijn stevige tannines. Bovendien perfect voor bij de maaltijd.

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele wijnen in uw winkelwagen van uw vorige bezoek. Wilt u deze wijnen toevoegen aan uw huidige bestelling?

Naar boven