2023 | Italië | Sardinië
Poderi Parpinello Kressia Cagnulari
Deze Cagnulari deed het proefpanel met
zijn weelderige body, fluwelige kersenfruit en prachtige fraîcheur denken aan grote
Rioja’s. Sardijnse wijn in geheel eigen stijl! Bekijk de proefnotitie(s)
- SmaakprofielComplex, krachtig & vol
- DruivenrasGraciano
- HerkomstItalië, Sardinië
19,99
119,94 (Per doos van 6)
Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
- Altijd blind geproefd.
- Gratis retourneren.
Proefnotitie
Specificaties
Reviews
Proefnotitie
Châteauneuf-achtige rijkdom van Sardinië
Ondoorzichtig purperzwart. Nog gebald bouquet van zoet donker bosfruit, viooltjes, wilde kruiden en cacao. Rijk geconcentreerd, krachtig én zacht van smaak vol zwarte kersen, bosbes, aardbei en bloedsinaasappel met een subtiele vleug melkchocolade. Met body, punch, eiland-fraîcheur en lengte. Gelaagde Cagnulari met de fluweelzachte zoete kersen van top-Rioja en de Châteauneuf-achtige rijkdom van Sardinië. (‘Kressia’ is Sardijns dialect voor ‘kersen’). Gerijpt op vaten van acaciahout. 100% Cagnulari (=Graciano). 14% alc. Nu heerlijk (karafferen aanbevolen) tot 2030. Lekker bij geroosterd lam, gevulde aubergine en gerijpte Pecorino.
- Lamskoteletten
- Aubergine
- Pecorino
Specificaties
Wijnsoort | Rode Wijn |
---|---|
Land | Italië |
Druivenras | Graciano |
Regio | Sardinië |
Smaakprofiel | Complex, krachtig & vol |
Jaargang | 2023 |
Alcoholgehalte | 14.5 % |
Classificatie | IGT Isola dei Nuraghi |
Serveertemperatuur | 16-18 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2030 |
Allergenen | Sulfieten |
Flesinhoud (in L) | 0.75 |
Afsluiting | Kurk |
EAN-nummer | 8054247811068 |
Artikelnummer | K201320 |
Awards | |
Reviews
"Gelaagde Cagnulari met de fluweelzachte zoete kersen van top-Rioja"
Deze Cagnulari deed het proefpanel niet voor niks aan grote Rioja's denken. De druif Cagnulari bleek namelik hetzelfde te zijn als de Rioja-druif Graciano! Een nobele maar zeldzame druif waar in Rioja
kostbare bewaarwijnen van worden gemaakt. De naam 'Kressia' is Sardijns dialect voor 'kersen'.
Poderi Parpinello
Ruim zeventig jaar geleden vertrok Luigi Parpinello met z’n familie vanuit Veneto naar het Italiaanse eiland Sardinië. In 1964 volgde zoon Giampaolo, na zijn studie oenologie aan de prestigieuze Scuola di Enoligica di Conegliano. Een serieuze carrière volgde, als wijnmaker bij diverse tophuizen in Sardinië. In 1990 werd de eerste wijngaard aangekocht in het noorden van Sardinië. Inmiddels telt Podero Parpinello 35 hectare, vooral aan de noordwestkust bij Castelsardo en de oostkust bij Lago Baratz. Optimale liggingen voor maximale eilandfraîcheur! Inheemse druiven zoals Vermentino, Cannonau, Monica, Cagnulari, Torbato en Semidano voeren de boventoon.SPECIAAL VOOR JOU GESELECTEERD
Wijnverhalen
DE WIJNMAKERS
Giampaolo’s kinderen Paolo, Laura
en Giusi zijn de derde generatie
die deze state-of-the art ‘Boutique
Winery’ runnen. ‘Ik ben
in de loop der jaren steeds meer
een druiventeler geworden, die zijn
tijd besteed aan onze wijnranken,’
aldus de inmiddels gepensioneerde
Giampaolo.