Witte Rioja is zeldzaam, maar absoluut de moeite waard: rijk en exotisch met ananas, niet-zoete honing en zoetkruidige vanille. Een echte dinerwijn met 18 punten voor Bourgogne liefhebbers!
- SmaakprofielIntens, rijk & complex
- DruivenrasViura
- HerkomstSpanje, Rioja
Met zoetkruidige vanille
-
Kabeljauw
-
Paëlla
-
Rauwe ham
Wijnsoort | Witte Wijn |
---|---|
Land | Spanje |
Druivenras | Viura |
Regio | Rioja |
Smaakprofiel | Intens, rijk & complex |
Jaargang | 2019 |
Alcoholgehalte | 13.00 |
Classificatie | DOCa Rioja |
Houtrijping | 3 maanden |
Serveertemperatuur | 10-13 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2024 |
Allergenen | Bevat sulfieten |
Afsluiting | Kurk |
EAN-nummer | 28412643051008 |
Art.nr. | 621009 |
awards | |

Ooit begonnen als een klein lokaal wijnhuis en inmiddels internationaal bekend. Bodegas Perica werd in 1912 opgericht door Don Juan García die zijn Spaanse wijn alleen voor lokale consumptie verkocht. Een groot voordeel was dat Bodegas Perica in de beste regio's van Rioja Alta wijngaarden bezat en nog steeds bezit. Deze wijngaarden profiteren van een relatief koel klimaat en de bodems zijn arm. Met de basis zat het dus goed, al waren het zijn kleinkinderen die samen met professionals het wijnhuis naar een hoog niveau hebben getild.
Witte Rioja
Rioja is het belangrijkste en beroemdste wijngebied van Spanje. De streek ontleent zijn naam aan de Oja, een zijrivier van de Ebro. Rioja is beroemd om zijn rode wijn, maar vergeet ook zeker de 10% witte wijn niet. Ondanks dat witte wijn uit Rioja dus zeldzaam is, is het absoluut de moeite waard om te proeven. Deze Spaanse witte wijn wordt gemaakt van de Viura druif, elders ook wel bekend als de Macabeo druif. De klassieke witte Rioja wijn is opgevoed in houten vaten en dankt daar zijn rijke en volle smaak aan.

"Olagosa is een speciale wijn van Bodegas Perica in een elegante stijl. De druiven zijn afkomstig van oude wijngaarden in Rioja Alta. Na een koude maceratie van zowel de schil en de druif van ongeveer 24 uur, fermenteerde deze wijn in nieuwe Franse vaten. Na de fermentatie rijpte de wijn nog 3 maanden op lie, oftewel zijn eigen gistcellen, voordat hij gebotteld werd. Lekker om samen van te genieten bij zeevruchten, vis of wit vlees."

De witte Rioja van Bodegas Perica is een perfecte wijn om bij te eten. Bij zo'n rijke witte wijn eten we graag paëlla met zeevruchten, zoals gamba's. Maar ook met andere vis of kip zit u helemaal goed. En zin om een avond te borrelen? Ga dan voor wat Spaanse charcuterie, zoals serranoham. Bekijk ons complete overzicht voor meer inspiratie.