Passore Rosso Appassimento
Recent ontdekt op vakantie in Italië: deze rijke Appassimento met veel power én een satijnzacht karakter. Bekroond met 98/99 punten door Luca Maroni.
Bekijk de proefnotitie(s)- SmaakprofielComplex, krachtig & vol
- DruivenrasPrimitivo, Negroamaro
- HerkomstItalië, Puglia
Satijnzachte Appassimento
-
Gegrild vlees
-
Aubergine
-
Pasta Bolognese
-
Parmezaan
Wijnsoort | Rode Wijn |
---|---|
Land | Italië |
Druivenras | Negroamaro, Primitivo |
Regio | Puglia |
Smaakprofiel | Complex, krachtig & vol |
Jaargang | 2020 |
Alcoholgehalte | 15 % |
Classificatie | IGT Puglia |
Serveertemperatuur | 16-18 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2027 |
Allergenen | Sulfieten |
Flesinhoud (in L) | 0.75 |
Afsluiting | Kurk |
EAN-nummer | 8008900003352 |
Artikelnummer | E106112 |
Awards | |

Puglia, gelegen in het zuidoosten van Italië, is een belangrijke wijnproducerende regio die bekend staat om haar robuuste, volle wijnen. De regio heeft een mediterraan klimaat met lange, hete zomers die ideaal zijn voor de rijping van druiven.
Appasimento
Appassimento is een traditionele Italiaanse wijntechniek waarbij druiven na de oogst worden gedroogd om hun suikers en smaken te concentreren. Het drogen van de druiven kan enkele weken tot maanden duren, afhankelijk van de gewenste zoetheid en concentratie. De wijn heeft vaak een intens fruitig, bijna rozijnachtig karakter, met een hoger alcoholgehalte. De methode Appasimento kan voor zowel rode als witte wijnen worden toegepast.Cielo e Terra
Het wijnhuis Cielo e Terra is ontstaan in de Veneto-regio door de relatie tussen de Cielo-familie en de wijnmakers van Cantine dei Colli Berici. Het verhaal begon in 1908 toen de familie Cielo een kleine boerderij met een wijngaard kocht. Grootvader Pietro nam de onderneming met veel passie over.In de jaren '60 richtten Giovanni, Renzo en Piergiorgio van de derde generatie een nieuw wijnhuis op, namelijk Cielo e Terra. Tegenwoordig wordt dit bedrijf geleid door Luca en Pierpaolo. Zij worden bijgestaan door de wijnproducenten van de Cantine dei Colli Berici.
Cielo e Terra was de koploper in de Italiaanse wijnindustrie door als eerste het Lean Organisatie model te introduceren. Dit model optimaliseert productieactiviteiten, sluit verspilling uit en erkent de waarde van het personeel.
SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD
Wijnverhalen

