• Parra-Verdejo-(Organic)
  • Parra-Verdejo-(Organic)
2018 | Spanje, La Mancha

Parra Verdejo (Organic)

Waardering:
72% of 100

Al jaren de topfavoriet van By the Grape. De frisse biologische Verdejo is opnieuw loepzuiver van smaak met tonen van citrus, groene appel, tropisch fruit en bloemen. Haast niet van Rueda te onderscheiden!

  • Smaakprofiel
    Licht, fris & strak
  • Druivensoort
    Verdejo
  • herkomst
    Spanje, La Mancha
7,49
Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
flessen
Bewaar
  • Altijd blindgeproefd
  • 100% proefgarantie
  • Bespaar met Wijnbeurs Plus
    Word Wijnbeurs Plus klant en profiteer van altijd gratis verzending vanaf 6 flessen.
Proefnotitie
Specificaties
Reviews 13
Proefnotitie

Verkwikkend fris van smaak met vleugje ananas

Helder geel van kleur. Met een stuivende neus van citrus, kruisbes, groene appel en een vleugje tropisch fruit. Prachtig zuiver en verkwikkend fris van smaak en erg mooi gelaagd. Met een hint ananas, gras en bloemen in de geweldig lange afdronk. Niet te strak, maar juist mooi rond en daarom erg lekker bij kip, gegrilde vis, goedgevulde salades of als aperitief. 100% Verdejo. 11,5% alc. Nu perfect op dronk, tot 2021.
  • Kabeljauw
  • Gamba
  • Krab
Specificaties
WijnsoortWitte Wijn
LandSpanje
DruivensoortVerdejo
RegioLa Mancha
SmaakprofielLicht, fris & strak
Jaargang2018
Alcoholgehalte11.50
ClassificatieDO La Mancha
Serveertemperatuur7-10 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2021
AllergenenBevat sulfieten
AfsluitingKurk
EAN-nummer8437008467474
Art.nr.625018
awards
  • Parra-Verdejo-(Organic)
  • Parra-Verdejo-(Organic)
Reviews 13
Parra-Verdejo-(Organic)
"Heerlijke bio Verdejo met knisperend fris fruit"

Verdejo is één van de meest bekende druiven van Spanje. Net als de bekende Sauvignon Blanc behoudt Verdejo zijn frisheid erg mooi ondanks een warm of zelfs heet klimaat. Maar dan nét iets molliger. Wat hem gastronomisch zeer breed inzetbaar maakt. In de Noord-Spaanse regio Rueda worden geweldige kwaliteitswijnen gemaakt van deze variëteit. Met een prachtige mineraliteit en een stuivend karakter.

Parra Verdejo

Al jaren werken we samen met de familie Parra Jiminez. Drie broers die al sinds 1996 biologisch gecertificeerde kwaliteitswijnen maken. Ze beschouwen hun landbouw als een organisme en streven naar een gesloten kringloop. Zo brengen ze bijvoorbeeld snoei resten terug naar de wijngaard in de vorm van compost. Maar ze maken niet alleen wijn, ook zijn ze de grootste knoflookproducent in de regio, bezitten ze een eigen truffelveld en maken de vrouwen heerlijke biologische Manchego kaas. Een bijzonder huis, die met respect voor de natuur werkt.

Wij zijn ieder jaar weer verrast als we de nieuwe oogst  proeven, want die is haast niet van een Rueda te onderscheiden. Een biologische witte Spaanse wijn met knisperend fris fruit en finesse. 

SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD
Wijnverhalen
Naar boven