• Parra-Verdejo-(Organic)
  • Parra-Verdejo-(Organic)
2018 | Spanje, La Mancha

Parra Verdejo (Organic)

Al jaren de topfavoriet van By the Grape. De frisse biologische Verdejo is opnieuw loepzuiver van smaak met tonen van citrus, groene appel, tropisch fruit en bloemen. Haast niet van Rueda te onderscheiden!

  • Smaakprofiel
    Licht, fris & strak
  • Druivensoort
    Verdejo
  • herkomst
    Spanje, La Mancha
7,49
Op voorraad. Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, morgen in huis
flessen
Bewaar
  • Altijd blindgeproefd
  • 100% proefgarantie
  • Word lid en bespaar
    Word lid en bespaar €0,50 per fles. Premium leden profiteren van altijd gratis verzending.
Proefnotitie
Specificaties
Reviews
Proefnotitie

Verkwikkend fris van smaak met vleugje ananas

Helder geel van kleur. Met een stuivende neus van citrus, kruisbes, groene appel en een vleugje tropisch fruit. Prachtig zuiver en verkwikkend fris van smaak en erg mooi gelaagd. Met een hint ananas, gras en bloemen in de geweldig lange afdronk. Niet te strak, maar juist mooi rond en daarom erg lekker bij kip, gegrilde vis, goedgevulde salades of als aperitief. Nu perfect op dronk, tot 2021.
Specificaties
Alcoholgehalte12,5 %
AllergenenBevat Sulfieten
AfsluitingKurk
RegioLa Mancha
Serveertemperatuur7-10 °C
Restsuikergehalte4,59
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2021
EAN-nummer8717953035196
Art.nr.625018
WijnsoortWitte Wijn
SmaakprofielLicht, fris & strak
DruivensoortVerdejo
LandSpanje
Jaargang2018
ClassificatieDO La Mancha
awards
  • Parra-Verdejo-(Organic)
  • Parra-Verdejo-(Organic)
Reviews
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan
"Heerlijke bio Verdejo met knisperend fris fruit"

Verdejo is één van de meest bekende druiven van Spanje. Net als de bekende Sauvignon Blanc behoudt Verdejo zijn frisheid erg mooi ondanks een warm of zelfs heet klimaat. Maar dan nét iets molliger. Wat hem gastronomisch zeer breed inzetbaar maakt. In de Noord-Spaanse regio Rueda worden geweldige kwaliteitswijnen gemaakt van deze variëteit. Met een prachtige mineraliteit en een stuivend karakter.

Parra Verdejo

Al jaren werken we samen met de familie Parra Jiminez. Drie broers die al sinds 1996 biologisch gecertificeerde kwaliteitswijnen maken. Ze beschouwen hun landbouw als een organisme en streven naar een gesloten kringloop. Zo brengen ze bijvoorbeeld snoei resten terug naar de wijngaard in de vorm van compost. Maar ze maken niet alleen wijn, ook zijn ze de grootste knoflookproducent in de regio, bezitten ze een eigen truffelveld en maken de vrouwen heerlijke biologische Manchego kaas. Een bijzonder huis, die met respect voor de natuur werkt.

Wij zijn ieder jaar weer verrast als we de nieuwe oogst  proeven, want die is haast niet van een Rueda te onderscheiden. Een biologische witte Spaanse wijn met knisperend fris fruit en finesse. 

SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD
Wijnverhalen
Naar boven