Door de hoog gelegen wijngaard en de nabijheid van de Pyreneeën rijpten de druiven langzaam. Ideaal voor fruitrijke en knisperend frisse Rosado met een verleidelijke smaak van verse aardbeien.
- SmaakprofielKleurrijk, mild & fruitig
- DruivenrasGarnacha
- HerkomstSpanje, Navarra
Verkwikkend fris van smaak
-
Gamba
-
Tonijn
-
Salade

Palacio de Sada staat niet alleen bekend om zijn beroemde rode icoonwijn, maar ook om zijn sublieme Rosado’s. Navarra is het beste rosé gebied van Spanje. Omdat de wijngaarden hier op 550 meter hoogte liggen, dicht tegen de Pyreneeën aan, rijpen de Garnacha druiven langzaam en koel. Ideaal voor voor het maken van fruitrijke en knapperig frisse Rosado’s. Omdat deze rosé uit het excellente jaar 2019 is gemaakt van Garnacha trossen die het laatst en dus als rijpst werden geplukt, heeft deze cuvée een zeer verleidelijke smaak van verse aardbeien gekregen. Uitbundig stuivend fris zoet met een verkwikkende frisheid.
Spaanse rosé wijnen
Rosé roept al snel de associatie met Frankrijk op. Maar vergeet zeker Spanje niet. Ook daar maken ze heerlijke rosé wijn van druiven als Garnacha of Tempranillo. In vergelijking met de meeste Franse rosés, is Spaanse rosé net wat fruitrijker en voller in de smaak met aroma's van frambozen, aardbeien en rode bessen. En waar zalmroze gekleurde rosés meestal uit Frankrijk komen, herken je Rosado vaak aan hun donkerroze kleur.

"Dit is een 'cool climate mountain wine': gemaakt van oude stokken uit een klein dorpje in Navarra tegen de Pyreneeën aan. Hier is sprake van koude winters, langzame rijping en een lange oogst. Dit zorgt voor bijzondere wijnen met een aromatische expressie en een fris en elegant karakter vol fruitaroma's," aldus wijnmaakster María Eransus.

Eigenlijk heeft deze Rosado niet perse een gerecht nodig, want het is ook de ideale wijn als aperitief. Wilt u er toch een gerecht bij serveren? Ga dan voor een gegrilde tonijnsteak, gebakken gamba's of een frisse salade. Meer inspiratie ontdekken?