Over de Wijnbeurs

Wij geloven in kwaliteit. In de wijn die in het glas zit, daar moeten we enthousiast van worden. Vanuit het glas selecteren wij namelijk de wijn, niet het mooie château of de excentrieke wijnboer. Een mooie bijkomstigheid, maar de inhoud is wat telt. Bij de Wijnbeurs koopt u daarom altijd wijnen van goede kwaliteit. Wij verzekeren u dat er een bijzondere wijn in uw glas zit.

We bezoeken wijnboeren en zoeken in hun kelder naar de meest interessante partijen wijn, proeven de wijn en beslissen of deze voldoen aan onze voorwaarden. Is hij bijzonder lekker en kunnen we deze voordelig aan u aanbieden? Ja? Dát zijn de wijnen die u bij ons kunt bestellen.

Over de wijnbeurs beeldmerk

Gegarandeerd een bijzondere wijn in uw glas
De echte wijnliefhebber kiest voor de Wijnbeurs, de online wijnwinkel waar u al jaren kwaliteitswijn kunt bestellen. Rode wijn, witte wijn, rosé of toch mousserende wijn… er is voor ieder wat wils en we zorgen altijd voor een bijzondere wijn bij u in het glas, uiteraard tegen een scherpe prijs. Maar we gaan qua service nog een stapje verder: bij ons kunt u ook terecht voor wijnabonnementen, wijnproeverijen, wijn & spijs combinaties en ons unieke Vatencollectief project.

Sinds 1976
In 1976 is de Wijnbeurs opgericht door de broers Hans, Piet en Paul Walraven. Twee jaar later sloot Franz Lampe, onze huidige wijndirecteur, zich hierbij aan. Zij importeerden rechtstreeks van de beste producenten wijnen voor consumenten zonder tussenkomst van andere partijen. Een directe en andere benadering waarmee ze liefhebbers zoals u de mooiste wijnen konden aanbieden tegen een scherpe prijs.

“Niet het interessante château, maar de kwaliteit is wat telt”

Hoe werd de kwaliteit van de wijnen beoordeeld? Heel simpel: er werd een rij glazen neergezet en genummerd. Achter gesloten luikjes stond de bijbehorende fles. Aan het proefpanel de taak om deze wijnen blind te proeven en een score te geven aan de hand van het 20-puntensysteem. Alleen de wijnen met 16 punten of meer werden geselecteerd, zodat we zeker waren van de kwaliteit. En dat doen we ruim veertig jaar later nog steeds!

Constant zijn wij op zoek naar de mooiste wijnen uit klassieke wijnlanden, zoals Frankrijk, Italië en Spanje, maar ook wijnlanden als Chili, Argentinië en Nieuw-Zeeland. We selecteren dus vanuit het glas en niet op basis van het interessante château of de excentrieke wijnboer. Een mooie bijkomstigheid als dat wel zo is, maar de kwaliteit is wat telt.

“Over smaak valt niet te twisten.”

We zijn altijd zeker van de kwaliteit, maar smaak blijft een persoonlijke kwestie. Daarom bieden wij de 100% proefgarantie. Als u een wijn niet lekker vindt of anders beleeft dan omschreven, mag u deze gewoon kosteloos terugsturen en u krijgt dan uw geld terug. Neem daarom gerust zelf de proef op de som.

Naar boven