Memorabel mooie krachtpatser met 18,5/20 punten. De 100 jaar oude Garnacha stokken groeiden op 800 m hoogte, waardoor de druiven langzaam rijpen en extra veel rijkdom opbouwen.
- SmaakprofielComplex, krachtig & vol
- DruivenrasGarnacha
- HerkomstSpanje, Calatayud
Indrukwekkend diep en rijk van smaak
-
Biefstuk
-
Gegrild vlees
-
Belegen kaas
Wijnsoort | Rode Wijn |
---|---|
Land | Spanje |
Druivenras | Garnacha |
Regio | Calatayud |
Smaakprofiel | Complex, krachtig & vol |
Alcoholgehalte | 14.50 |
Jaargang | 2018 |
Classificatie | DO Calatayud |
Houtrijping | 12 maanden |
Serveertemperatuur | 16-18 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2030 |
Allergenen | Bevat sulfieten |
Afsluiting | Kurk |
EAN-nummer | 8420560000593 |
Art.nr. | 623718 |
awards | |

De 2002 Centenaria van Palacio de Sada was de eerste Spaanse icoonwijn die u via de Wijnbeurs vér onder de geldende marktwaarde kon bemachtigen. De 2018 Oro Negro die ook van 100 jaar oude Garnacha stokken is gemaakt, behaalde 18,5/20 Wijnbeurs punten. Vanaf het moment dat we deze Spaanse rode wijnvoor het eerst proefden, waren we wild enthousiast en moesten we wat van dit 'zwarte goud' (oro negro) zien te krijgen. Een memorabel mooie krachtpatser, die in Spanje en Frankrijk een marktwaarde heeft van tussen de € 34 en de € 40 per fles.
Garnacha wijn
De Spaanse rode wijn is gemaakt door Bodegas Langa: 150 jaar geleden opgericht door de familie Langa en inmiddels een toonaangevend product in Calatayud. De Garnacha druiven komen van 'El Coll', de mooiste wijngaard van de bodega op ruim 800 meter hoogte. De bodem bestaat hier uit kalksteen mergel, klei en leisteen. Het rendement is 20 tot 25 hl per ha. Door de hoge ligging rijpen de druiven heel langzaam en bouwen veel extra rijkdom op. En dat pakte bijzonder goed uit!

"Voor onze familie is Garnacha de koning onder de druiven met zijn historie die 3000 jaar teruggaat in de tijd. Ik voel me vereerd om in de wijngaarden te werken met meer dan 100 jaar oude Garnacha wijnstokken. Wijnmaken is voor mij een manier om het terroir volop tot expressie te brengen. Zet een grote barbecue klaar en genieten maar!"

Deze Spaanse topper schuift moeiteloos aan bij stevige vleesgerechten, zoals een steak, lam of braadstuk. De wijn tilt het gerecht naar een hoger niveau en andersom ook. Een belevenis. Meer inspiratie ontdekken over het combineren van wijn en gerechten?