2023 | Spanje | Yecla
(Organic) V de Vina Monastrell Rosado
Op en top fruitige Spaanse Rosado. Én nog biologisch ook! Zomerse dorstlesser vol enthousiaste framboosjes en aardbeien. Drink 'm op zo'n 10 °C. Bekijk de proefnotitie(s)
- SmaakprofielKleurrijk, mild & fruitig
- DruivenrasMonastrell
- HerkomstSpanje, Yecla
8,99
53,94 (Per doos van 6)
Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
Proefnotitie
Specificaties
Reviews 2
Proefnotitie
Gemaakt om te plezieren
Aantrekkelijk licht zalmroze van kleur. Een rosé die is gemaakt om te plezieren. Doordrenkt met fris en zoetsappig rood fruit als frambozen en aardbeien met een verfrissende finale. Uitstekend en plezierig glas Rosado uit het zuidoosten van Spanje. 100% Monastrell (ook wel bekend als Mourvèdre). 12% alc. Gewoon lekker voor zo, maar ook in combinatie met kruidige rijst- en pastagrechten, frisse salades en een tafel vol verschillende tapas. De keuze is reuze! Nu van genieten tot 2026.
- Pasta Pesto
- Pasta Vongole
- Tapas
Specificaties
Wijnsoort | Biologische Wijn, Rosé |
---|---|
Land | Spanje |
Druivenras | Monastrell |
Regio | Yecla |
Smaakprofiel | Kleurrijk, mild & fruitig |
Jaargang | 2023 |
Alcoholgehalte | 12 % |
Classificatie | DO Yecla |
Serveertemperatuur | 9-11 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2026 |
Allergenen | Sulfieten |
Flesinhoud (in L) | 0.75 |
Afsluiting | Schroefdop |
EAN-nummer | 8422443006753 |
Artikelnummer | K200979 |
Awards | |
Reviews 2
"Plezierig glas Spaanse Rosado"
De Spaanse wijnregio Yecla is geleden in het zuidoosten, in de provincie Murcia. De regio staat bekend om de wijnen gemaakt van de Monastrell druif. Deze wijnen hebben een kenmerkende stijl met aroma's van rijp fruit, specerijen en hebben vaak een volle smaak.
Biologische wijn
Bij de biologische landbouw zijn chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest verboden. De biologische wijn mag alleen van biologisch geteelde druiven worden gemaakt. Hierdoor moet de wijnboer op zoek naar druivenrassen die goed bestand zijn tegen verschillende wijngaardziektes en zoekt hij percelen uit met vruchtbare bodem. Wel mag de wijnboer bijsturen door bijvoorbeeld schadelijke insecten te bestrijden met andere insecten.
SPECIAAL VOOR JOU GESELECTEERD
Wijnverhalen
WIST JE DAT
Het enige
toegestane middel binnen
de EU (behalve in Nederland)
is kopersulfaat (‘Bordeauxse
pap’), dat tegen schimmels en
rot wordt ingezet. Maar alleen
als dat echt noodzakelijk is voor
het behoud van de oogst.