2023 | Spanje | Yecla

(Organic) V de Vina Monastrell Rosado

Waardering:
100% of 100
  • (Organic) V de Vina Monastrell Rosado
  • (Organic) V de Vina Monastrell Rosado
Opslaan
Op en top fruitige Spaanse Rosado. Én nog biologisch ook! Zomerse dorstlesser vol enthousiaste framboosjes en aardbeien. Drink 'm op zo'n 10 °C. Bekijk de proefnotitie(s)
  • Smaakprofiel
    Kleurrijk, mild & fruitig
  • Druivenras
    Monastrell
  • Herkomst
    Spanje, Yecla
8,99
53,94 (Per doos van 6)
Aantal flessen per levering:
Opslaan
Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikelen in de winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikelen toevoegen aan je huidige bestelling?

Proefnotitie
Specificaties
Reviews 2

Gemaakt om te plezieren

Aantrekkelijk licht zalmroze van kleur. Een rosé die is gemaakt om te plezieren. Doordrenkt met fris en zoetsappig rood fruit als frambozen en aardbeien met een verfrissende finale. Uitstekend en plezierig glas Rosado uit het zuidoosten van Spanje. 100% Monastrell (ook wel bekend als Mourvèdre). 12% alc. Gewoon lekker voor zo, maar ook in combinatie met kruidige rijst- en pastagrechten, frisse salades en een tafel vol verschillende tapas. De keuze is reuze! Nu van genieten tot 2026.
  • Https& Pasta Pesto
  • Https& Pasta Vongole
  • Https& Tapas
WijnsoortBiologische Wijn, Rosé
LandSpanje
DruivenrasMonastrell
RegioYecla
SmaakprofielKleurrijk, mild & fruitig
Jaargang2023
Alcoholgehalte12 %
ClassificatieDO Yecla
Serveertemperatuur9-11 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2026
AllergenenSulfieten
Flesinhoud (in L)0.75
AfsluitingSchroefdop
EAN-nummer8422443006753
ArtikelnummerK200979
Awards
  • (Organic) V de Vina Monastrell Rosado
  • (Organic) V de Vina Monastrell Rosado
"Plezierig glas Spaanse Rosado"

De Spaanse wijnregio Yecla is geleden in het zuidoosten, in de provincie Murcia. De regio staat bekend om de wijnen gemaakt van de Monastrell druif. Deze wijnen hebben een kenmerkende stijl met aroma's van rijp fruit, specerijen en hebben vaak een volle smaak. 

Biologische wijn

Bij de biologische landbouw zijn chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest verboden. De biologische wijn mag alleen van biologisch geteelde druiven worden gemaakt. Hierdoor moet de wijnboer op zoek naar druivenrassen die goed bestand zijn tegen verschillende wijngaardziektes en zoekt hij percelen uit met vruchtbare bodem. Wel mag de wijnboer bijsturen door bijvoorbeeld schadelijke insecten te bestrijden met andere insecten.

SPECIAAL VOOR JOU GESELECTEERD

Wijnverhalen

OrganicOrganic
WIST JE DAT
Het enige toegestane middel binnen de EU (behalve in Nederland) is kopersulfaat (‘Bordeauxse pap’), dat tegen schimmels en rot wordt ingezet. Maar alleen als dat echt noodzakelijk is voor het behoud van de oogst.