2023 | Frankrijk | Pays d'Oc

(Organic) Mas de Jules Sauvignon-Vermentino

Waardering:
100% of 100
  • (Organic) Mas de Jules Sauvignon-Vermentino
  • (Organic) Mas de Jules Sauvignon-Vermentino
Opslaan
Heerlijke biologische witte wijn vol sappig fris fruit met levendig karakter. Fantastisch bij asperges, zeebaars met salsa verde, vittello tonnato en spaghetti vongole. Bekijk de proefnotitie(s)
  • Smaakprofiel
    Licht, fris & strak
  • Druivenras
    Sauvignon Blanc, Grenache Blanc, Vermentino
  • Herkomst
    Frankrijk, Pays d'Oc
10,99
65,94 (Per doos van 6)
Niet op voorraad

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikelen in de winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikelen toevoegen aan je huidige bestelling?

Proefnotitie
Specificaties
Reviews 1

Met een vleugje lentebloesem

Blinkend lichtgoud. Verfrissend fruitig vol Jonagold-appel, gele grapefruit en een partje passievrucht. Vleugje lentebloesem en een mespuntje verse Vermentino-kruiden. Frissappige kruidige bio-wijn met levendig karakter. Erg lekker. 60% Sauvignon Blanc, 20% Vermentino en 20% Grenache blanc. 13,5% alc. Nu heerlijk tot 2026. Lekker bij oesters, asperges, zeebaars met salsa verde, vitello tonnato, spaghetti vongole.
  • Https& Vitello tonnato
  • Https& Zeebaars
  • Https& Oesters
  • Https& Asperges
WijnsoortBiologische Wijn, Witte Wijn
LandFrankrijk
DruivenrasGrenache Blanc, Sauvignon Blanc, Vermentino
RegioPays d'Oc
SmaakprofielLicht, fris & strak
Jaargang2023
Alcoholgehalte13.5 %
ClassificatieIG Pays d'Oc
Serveertemperatuur8-10 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2026
AllergenenSulfieten
Flesinhoud (in L)0.75
AfsluitingKurk
EAN-nummer8719418055701
ArtikelnummerK201099
Awards
  • (Organic) Mas de Jules Sauvignon-Vermentino
  • (Organic) Mas de Jules Sauvignon-Vermentino
"Frissappige kruidige bio-wijn met levendig karakter"

Biologische druiven worden geteeld zonder kunstmatige bestrijdingsmiddelen en zonder kunstmest. Dit wordt streng gecontroleerd. Het enige toegestane middel binnen de EU (behalve in Nederland) is kopersulfaat (‘Bordeauxse pap’), dat tegen schimmels en rot wordt ingezet. Maar alleen als dat echt noodzakelijk is voor het behoud van de oogst.

Het verschil met duurzame wijnen

Bij duurzaam gemaakte wijnen, gebruikt de wijnboer zo min mogelijk kunstmatige bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Natuurlijke middelen hebben de voorkeur. Zo worden lieveheersbeestjes bijvoorbeeld ingezet tegen luizen. En wordt de wijngaardmot bestreden met ‘seksuele verwarring’: door het verspreiden van vrouwelijke hormonen kunnen de mannetjes geen vrouwtjes vinden. Daardoor komen er geen druiven-etende larven en dus ook geen schade (deze twee technieken zijn ook standaard bij biologische wijnbouw). Extra aanplant van heggen en bomen zorgt bovendien voor een rijk leefgebied voor dieren en insecten. Hierdoor heeft zo’n wijngaard een gezonde, biodiversiteit wat goed is voor de wijnranken én natuur in de omgeving

SPECIAAL VOOR JOU GESELECTEERD

Wijnverhalen