2023 | Spanje | Castilla
(Organic) Infinitus Chardonnay-Viura
Sappig en zacht Spaans wit van biologisch geteelde Chardonnay en Viura-druiven. Rijk aan appel en perzik met een vleugje lentebloesem. Echte allemansvriend. 85/100 proefpanelpunten! Bekijk de proefnotitie(s)
- SmaakprofielVol, zacht & breed
- DruivenrasChardonnay, Viura
- HerkomstSpanje, Castilla
8,99
53,94 (Per doos van 6)
Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
- Altijd blind geproefd.
- Gratis retourneren.
Proefnotitie
Specificaties
Reviews
Proefnotitie
Sappig, rond en zacht van smaak vol appel, peer en perzik
Levendig licht geelgroen. Aantrekkelijk stuivend van geur met rijp geel fruit en een vleug lentebloesem. Sappig, rond en zacht van smaak vol Golden Delicious-appel, peer en perzik met een partje gele grapefruit. Goed geconcentreerd met milde frisheid. Sappig en zacht biologisch Spaans wit met frisse finale. Door z'n soepele stijl een echte allemansvriend. 70% Chardonnay, 30% Viura. 12% alc. Nu heerlijk tot 2026.
- Kabeljauw
- Gegrilde vis
- Paëlla
Specificaties
Wijnsoort | Biologische Wijn, Witte Wijn |
---|---|
Land | Spanje |
Druivenras | Chardonnay, Viura |
Regio | Castilla |
Smaakprofiel | Vol, zacht & breed |
Jaargang | 2023 |
Alcoholgehalte | 12 % |
Classificatie | Vino de la Tierra Castilla |
Serveertemperatuur | 8-10 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2026 |
Allergenen | Sulfieten |
Flesinhoud (in L) | 0.75 |
Afsluiting | Schroefdop |
EAN-nummer | 8414048008263 |
Artikelnummer | K201179 |
Awards | |
Reviews
“Sappig en zacht biologisch Spaans wit met frisse finale”
Biologische druiven worden verbouwd zonder kunstmatige bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Dit wordt strikt gecontroleerd en gereguleerd. Binnen de EU (behalve in Nederland) is kopersulfaat, ook bekend als 'Bordeauxse pap', het enige toegestane middel om schimmels en rot te bestrijden, maar het wordt alleen gebruikt als het absoluut noodzakelijk is om de oogst te beschermen.
Biologische wijnboeren
Een biowijnboer die wordt omringd door collega’s die niet biologisch werken, kan zijn biostatus kwijtraken. Er kunnen namelijk toch sporen van bestrijdingsmiddelen in de biowijngaard terechtkomen. Als je eenmaal biologisch gecertificeerd bent, mogen die helemaal niet meer in de wijngaard worden aangetroffen. Anders ben je de biostatus kwijt. Je moet dan weer minimaal drie jaar ‘in conversie’ om die terug te verdienen.
SPECIAAL VOOR JOU GESELECTEERD