2020 | Italië | Piemonte

(Organic) Bosio Passato Barbaresco

  • (Organic) Bosio Passato Barbaresco
  • (Organic) Bosio Passato Barbaresco
Opslaan
Een krachtige en elegante bio Barbaresco van de fenomenale oogst 2020. 100% Nebbiolo van een zeldzaam hoog Piemonte-niveau. 95/100 proefpanelpunten. Bekijk de proefnotitie(s)
  • Smaakprofiel
    Complex, krachtig & vol
  • Druivenras
    Nebbiolo
  • Herkomst
    Italië, Piemonte
24,49
146,94 (Per doos van 6)
Aantal flessen per levering:
Opslaan
Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikelen in de winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikelen toevoegen aan je huidige bestelling?

Proefnotitie
Specificaties
Reviews

Krachtig en tegelijk elegant

Stevig granaatrood/zwart. Walmt het glas uit, zeer verleidelijk ‘open’ bouquet van zoet rood fruit, cranberry, rozen, truffel, ceder, nieuw leer en nootmuskaat. Alle elementen al mooi versmolten in de rijk gelaagde smaak vol kersen, framboos, cacao en ceder. Krachtig en lang, tegelijk elegant en verfijnd met zilt-zoet-hartige kasjmir tannines van hoog niveau. Spectaculair mooie Barbaresco van de uitstekende oogst 2020. Op hetzelfde hoge niveau als de 2019. Zeer koopwaardig. 24 maanden gerijpt op grote eiken vaten. 100% Nebbiolo. 14,5% alc. Nu al heerlijk (karafferen aanbevolen) tot 2035+. Lekker bij pluimwild, risotto met eekhoorntjesbrood, gegrilde ossenhaas en Grana Padano.
  • Https& Hert
  • Https& Gegrild vlees
  • Https& Parmezaan
WijnsoortBiologische Wijn, Rode Wijn, Veganistische wijn
LandItalië
DruivenrasNebbiolo
RegioPiemonte
SmaakprofielComplex, krachtig & vol
Jaargang2020
Alcoholgehalte14.5 %
Serveertemperatuur16-18 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2035
AllergenenSulfieten
Flesinhoud (in L)0.75
AfsluitingKurk
EAN-nummer8032793974420
ArtikelnummerK200086
Awards
  • (Organic) Bosio Passato Barbaresco
  • (Organic) Bosio Passato Barbaresco
‘Spectaculair mooie Barbaresco van de uitstekende oogst 2020’

'Family Estates' (in het Engels, dus) staat er op het etiket van de winnende Barbaresco. Een modern etiket dat op een 'receptuur' lijkt voor een traditionele Nebbiolo. Kenmerkend voor deze state-of-the-art winery, die traditie en innovatie combineert. Deze krachtige en tegelijk elegante Nebbiolo met kasjmir tannines, zoals een proefpanellid het omschreef, geeft precies aan waarom u als prijsbewuste Piemonte-liefhebber op dit moment ook Barbaresco in uw vizier moet nemen. Want de winnaar is van een zeldzaam hoog Piemonte-niveau, waar u nu al van kunt genieten (en hoe!). 

Barbaresco vs Barolo

Barbaresco wordt beschouwd als een van de beste van Italië en kent een heel lange geschiedenis. De wijn ontving in 1980 de DOCG-status. Barbaresco wordt bijna nooit genoemd zonder ook de regio Barolo te noemen. Beiden behoren tot de beste regio’s van de Nebbiolodruif en waar Barolo streng en tanninnerijk kan zijn, kan Barbaresco een warmere en meer toegankelijke tegenhanger zijn. Tegenwoordig wordt het iets toegankelijkere karakter van Barbaresco vooral toegeschreven aan de grondsoort (hoog in kalk en mergel) die voor soepelere tannines zorgt. Barbaresco hoeft van de DOCG-wetgeving dan ook slechts minimaal 9 maanden op vat te rijpen, terwijl dat voor Barolo 18 maanden is.

SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD

Wijnverhalen

Luca BosioLuca Bosio
DE WIJNMAKER
Aan het roer staat de jonge, internationaal georiënteerde Luca Bosio. Als klein jochie speelde hij tussen de ranken en de vaten waarbij hij de fijne kneepjes van het vak leerde van vader Valter en opa Egidio, die het huis in 1967 startte. Een sterk opkomende producent, met oog voor mens en milieu.