Liefhebbers van romig en zachte Italiaanse rode wijn gaan deze klasse Sangiovese met zoetkruidige weelde van Amarone en het truffeltje van Brunello zeker waarderen. 97 punten!
- SmaakprofielStevig, zacht & romig
- DruivenrasSangiovese
- HerkomstItalië, Umbrië
Romig en kruidig van smaak
-
Gestoofd vlees
-
Risotto al Funghi
-
Charcuterie
Wijnsoort | Rode Wijn |
---|---|
Land | Italië |
Druivenras | Sangiovese |
Regio | Umbrië |
Smaakprofiel | Stevig, zacht & romig |
Jaargang | 2018 |
Alcoholgehalte | 13.00 |
Classificatie | IGT Umbria |
Serveertemperatuur | 16-18 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2024 |
Allergenen | Bevat sulfieten |
Afsluiting | Kurk |
EAN-nummer | 8719420000000 |
Art.nr. | 613828 |
awards | |

Sangiovese is een blauwe druif die in wijnland Italië onmisbaar is. Maar liefst 70 tot 80% van alle wijngaarden is aangeplant met Sangiovese en vooral in Toscane en Umbrië is de druif bijzonder goed vertegenwoordigd. Een klassieke Italiaanse rode wijn van 100% Sangiovese bevat veel zuren, stevige tannines en de typerende kruidige aroma's met kersen en tijm. Een moderne stijl is te herkennen aan soepelere zuren met aroma's van vanille.
Sangiovese
Maar ook het klimaat en terroir spelen een grote rol in het wijnmaakproces. Waar internationale druivenrassen als Chardonnay en Cabernet Sauvignon bijna overal ter wereld hun plek vinden, is Sangiovese erg gevoelig voor invloeden van het klimaat. Ook heeft natuurlijk de houtlagering veel invloed op het uiteindelijke resultaat: dit zorgt voor rode Italiaanse wijnen met nuances van karamel, gekonfijt fruit en aardse rokerigheid. Hoewel 100% Sangiovese regelmatig voorkomt, laat de druif ook prachtige resultaten zien in een blend met Cabernet Sauvignon, Canaiolo en Mamolo.

Sofia is commercieel manager en oenoloog bij Barbanera. "Wijn maken is al sinds 1938 een familietraditie. De broers Marco en Paolo vormen de vierde generatie wijnmakers en willen met de Onorio wijn de regio Umbria in de schijnwerpers zetten. Umbria staat bekend als het 'groene hart' van Italië door de bossen, heuvels en invloeden van de Apennijnen. Dat resulteert in rode wijnen met een stevig karakter."

Sangiovese is de koningsdruif van Italië, maar staat het meest in het midden van het land aangeplant. De bodem van zand, klei en mergel zorgt ervoor dat de wijnen hun natuurlijke smaken en stevige structuur verkrijgen. De druif is uitermate geschikt voor blends met bijvoorbeeld Cabernet Sauvignon en Canaiolo, maar komt ook als 100% Sangiovese uitstekend tot zijn recht. Ontdek ons aanbod van Sangiovese.