18,5/20 punten en beter dan menig beroemde Cru Classé de Provence. Deze prachtige Provence rosé is knapperig fris met een uitstekende concentratie, veel fruit en een lange frisdroge afdronk.
- SmaakprofielBleek, strak & mineralig
- DruivenrasCabernet Sauvignon, Cinsault, Grenache
- HerkomstFrankrijk, Provence
Verfrissend en geconcentreerd
-
Gamba
-
Tonijn
-
Salade
Wijnsoort | Rosé |
---|---|
Land | Frankrijk |
Druivenras | Cabernet Sauvignon, Cinsault, Grenache |
Regio | Provence |
Smaakprofiel | Bleek, strak & mineralig |
Alcoholgehalte | 12,5 % |
Jaargang | 2020 |
Classificatie | AOC Coteaux d’Aix-en-Provence |
Serveertemperatuur | 8-10 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2023 |
Allergenen | Bevat sulfieten |
Afsluiting | Kurk |
EAN-nummer | 8719418024776 |
Art.nr. | 271010 |
awards | |

Coteaux d'Aix en Provence, vernoemd naar de Franse stad, is één van de belangrijkste appellaties van de Provence en is met ongeveer 4.000 hectare meteen de tweede grootste binnen deze wijnregio. Rosé wijn beslaat ruim 50% van de totale wijnproductie. De wijngaarden liggen op ongeveer 30 kilometer afstand van de zee en genieten van ongeveer 3.000 zonuren per jaar. De lange en droge zomer zorgt in de meeste oogstjaren voor een ideale oogst en zo ook in 2020. Dit resulteerde in een verfijnde Franse rosé die beter smaakt dan menig Cru Classé de Provence.
Provence rosé
Rosé wordt gemaakt van blauwe druiven, zoals Grenache, Cabernet Sauvignon of Cinsault, en dankt zijn lichtere kleur aan het feit dat de schillen van deze blauwe druiven veel minder lang trekken dan die van rode wijn. In Frankrijk, Italië en de VS wordt de meeste rosé geproduceerd.
Smaken van intens fruit, zoals aardbei, suikermeloen en sinaasappelschil zijn kenmerkend voor rosé wijn. Heerlijk verfrissend en daarom een echte zomerwijn, maar rosé kan het hele jaar door gedronken worden. Het is naast een smaakvolle dorstlesser ook een goede begeleider van gegrilde vissoorten, tapenade, salade niçoise en schaaldieren.
SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD
Wijnverhalen

