• Nativ-'Eremo-San-Quirico'
  • Nativ-'Eremo-San-Quirico'
  • Nativ-'Eremo-San-Quirico'

Nativ 'Eremo San Quirico'

Waardering:
91% of 100

Met 99 punten van Maroni en 19,5 van Wijnbeurs is de 2015 Nativ Eremo weer een sensatie! Gemaakt van 200 jaar oude stokken van inheemse Aglianico druiven die op een mineraalrijke vulkanische bodem groeiden. Een robuust, romig en gespierde wijn met enorme diepgang aan zoet fruit en romige mokka.

  • Smaakprofiel
    Complex, krachtig & vol
  • Druivensoort
    Aglianico
  • herkomst
    Italië, Campania
149,70
Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
doos
Bewaar
  • Altijd blindgeproefd
  • 100% proefgarantie
  • Word lid en bespaar
    Word lid en bespaar €0,50 per fles. Premium leden profiteren van altijd gratis verzending.
Inhoud pakket
Specificaties
Reviews 16
Inhoud pakket
2015 | Italië, Campania

Nativ 'Eremo San Quirico'

Met 99 punten van Maroni en 19,5 van Wijnbeurs is de 2015 Nativ Eremo weer een sensatie! Gemaakt van 200 jaar oude stokken van inheemse Aglianico druiven die op een mineraalrijke vulkanische bodem groeiden. Een robuust, romig en gespierde wijn met enorme diepgang aan zoet fruit en romige mokka.

Proefnotitie

Stroperig dik diep donkerrood. Indrukwekkend rijke geur van gebald zwart en blauw fruit, zoete rode kersen, vanille en specerijen. Majestueus intens en breed van smaak. Boordevol vleeskersen, cassis, vanille, mokka en ceder, doorspekt met zalvend zachte smelttannines. Robuust, romig en gespierd met enorme diepgang aan zoet fruit en romige mokka. Eindeloos lange afdronk. Deze 2015 Nativ van 200 jaar oude stokken scoort wederom 19,5 punten van het Wijnbeurs proefpanel en 99 punten van Luca Maroni. Sensationele wijn! 100% Aglianico. 14,5% alc. Decanteren aanbevolen. Heerlijk bij stoofvlees in rode wijn met kruidnagel en bij ossobucco. Oplegbaar tot 2032.
  • Rosbief
  • Gestoofd vlees
  • Parmezaan
Specificaties
ProductnaamNativ 'Eremo San Quirico'
WijnsoortRode Wijn
LandItalië
DruivensoortAglianico
RegioCampania
SmaakprofielComplex, krachtig & vol
Alcoholgehalte14.50
Jaargang2015
Houtrijping18 maanden
ClassificatieDOC Irpinia
Serveertemperatuur16-18 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2030
AllergenenBevat sulfieten
AfsluitingNatuurkurk
Zuurtegraad5,8
Restsuikergehalte14,2
EAN-nummer8000255390224
Art.nr.616935
awards
  • Nativ-'Eremo-San-Quirico'
  • Nativ-'Eremo-San-Quirico'
  • Nativ-'Eremo-San-Quirico'
Reviews 16
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan
Nativ-'Eremo-San-Quirico'
“Icoonwijn van 200 jaar oude stokken met 99 punten”

De mineraalrijke vulkanische bodem in het Zuid-Italiaanse Campanië is één van de succesfactoren voor het wijngoed Nativ. Hier maakt oprichter en wijnmaker Marco Ercolino van de zwarte kwaliteitsdruif AgIianico extreem krachtige en rijke bewaarwijnen. Het hoogtepunt is deze Nativ 2015 van maar liefst 200 jaar oude stokken die groeien op een mini wijngaard van slechts 5 hectare. Deze zeldzame stokken leveren per stok nog enkele slokken wijn op, maar wel van de meest intens rijke soort van heel Italië.

De druiven werden met de hand geoogst en voorzichtig in kleine oogstkisten naar de kelder gebracht om volledig intact de gistkuip in te gaan. Na een lichte kneuzing van de druiven volgde een traditionele vergisting van 3 weken. Daarna werd de wijn overgestoken op spiksplinternieuwe vaten van Franse eiken vaten voor een lagering van 12 maanden.

Omdat de oorspronkelijke bewoners in de middeleeuwen, de Nativs van het Nativ gebied wilde paarden waren, staan deze afgebeeld op de etiketten. Toonaangevend Italiaanse wijnrecensent Luca Maroni beoordeelde de wijn met 99/100 punten en riep de Nativ Eremo zelfs tot beste rode wijn van Italië uit.

Aglianico druif

De wijn is gemaakt van de Aglianico druif met de zwarte schil. Aglianico behoort samen met de Nebbiolo en Sangiovese tot de 3 nobelste druivensoorten van Italië. De druif staat bekend om zijn krachtige, intense wijnen die na verloop van de jaren een enorme complexiteit met een diep warmkruidig karakter ontwikkelen. Vanwege deze excellente structuur en complexiteit worden deze wijnen ook wel de 'Barolo's van het Zuiden' genoemd.

SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD
Wijnverhalen
Naar boven