Champagne

Filteren

5 resultaten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren
  1. Pol Guyot Tradition Champagne Brut
    Frankrijk | Champagne
    Pol Guyot Tradition Champagne Brut

    Deze Champagne Brut heeft alles in zich wat u van een klassieke Champagne mag verwachten: rijk van s ...

    • smaakprofiel
      Intens, rijk & complex
    • druivensoort
      Pinot Meunier, Pinot Noir
    Normale prijs 24,99 Speciale prijs 17,99
    flessen
    Op voorraad. Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, morgen in huis
  2. Paul Louis Martin Champagne Grand Cru Brut
    Frankrijk | Champagne
    Paul Louis Martin Champagne Grand Cru Brut

    Rijke Grand Cru Champagne, bekroond met een Commended award van International Wine Challenge. Afkoms ...

    • smaakprofiel
      Intens, rijk & complex
    • druivensoort
      Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir
    Normale prijs 34,99 Speciale prijs 23,99
    flessen
    Op voorraad. Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, morgen in huis
  3. 49,99
    doos
    Op voorraad. Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, morgen in huis
  4. Vollereaux 'Cuvée Tradition' Champagne Brut
    2009 | Frankrijk | Champagne
    Vollereaux 'Cuvée Tradition' Vintage Champagne Brut

    Met deze gerijpte Vintage Champagne geeft u elke borrel een feestelijke twist. Dankzij de 6 jaar 'su ...

    • smaakprofiel
      Intens, rijk & complex
    • druivensoort
      Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir
    39,99
    flessen
    Op voorraad. Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, morgen in huis
  5. G.H. Martel 'Cuvee Victoire' Champagne Brut 1er Cru
    Frankrijk | Champagne
    G.H. Martel 'Cuvee Victoire' Champagne Brut 1er Cru

    Met deze Champagne heeft u goud in handen. De bekroonde 1er Cru Champagne van het vermaarde wijnhuis ...

    • smaakprofiel
      Intens, rijk & complex
    • druivensoort
      Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir
    32,49
    flessen
    Op voorraad. Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

5 resultaten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Wijn uit Champagne

Champagne wordt alleen in de Champagne streek gemaakt en nergens anders. Mousserende wijnen uit andere landen of zelfs gebieden in Frankrijk mogen de naam ‘champagne’ niet gebruiken. De mythe rondom deze wijn is ontstaan rond 1670; de monnik Dom Pérignon zou de geestelijke vader van champagne zijn. Deze wijn is uitgegroeid tot de meest prestigieuze mousserende wijn. Wat maakt champagne nou zo speciaal? Dat komt vooral door de ondergrond. De bodem in de Champagnestreek bestaat grotendeels uit kalk en krijt. Vroeger was de streek een binnenzee en met het terugtrekken van het water is er een dikke laag fossielen achter gebleven. Het is die specifieke bodemsamenstelling die bijdraagt aan het karakter van de mousserende wijnen uit de streek. Kalksteen zorgt voor een goede wateropname en de bodem werkt ook nog eens als een soort kacheltje. Zonnewarmte van overdag wordt makkelijk opgenomen en het 's nachts weer afgegeven. De bodem is dan ook essentieel voor de uiteindelijke kwaliteit van mousserende wijnen. Het grootste deel van de wijnen wordt gemaakt van het sap van drie druivensoorten. Dat zijn Pinot Noir, Pinot Meunier en Chardonnay. Elk Champagnehuis heeft zijn eigen recept. Over het algemeen zijn champagnes blends van verschillende jaargangen, maar als het een uitzonderlijk goed jaar is, kan een champagnehuis ook een vintage champagne maken en een mousserende wijn van één jaargang maken. 

Brut Champagne

De brut champagne is de meest bekende soort. Als er ‘brut’ op het etiket staat, betekent dit dat de wijn droog is. Naast brut bestaan er nog meer termen die een andere mate van zoetheid aangeven. Het is allemaal afhankelijk van de dosage. De dosage, ook wel liqueur d’expédition genoemd, wordt aan het einde van het proces om champagne te maken toegevoegd. Het is een mengsel van rietsuiker en wijn die de zoetheid bepalen. De meest droge champagne is een brut nature (of zero dosage), gevolgd door extra brut, brut, extra dry/sec, sec, demi-sec en doux.

Champagne aanbieding

Bij de Wijnbeurs willen we de beste champagne aanbieding voor u vinden. Onze champagnes zijn daarom ook scherp geprijsd en hebben een goede prijs-kwaliteitverhouding. Elke wijn in ons assortiment wordt uitgebreid geproefd zodat wij u kunnen voorzien van de beste champagnes met de juiste proefnotities.

Champagne kopen

Champagne kopen kan makkelijk en snel bij de Wijnbeurs. Word Wijnbeurs Plus klant en profiteer van de gratis verzending vanaf zes flessen. Wilt u meer weten van de champagne die u wilt kopen? Kijk dan bij de specificaties die bij de betreffende wijn staan. Daar vindt u meer informatie over welke druivenrassen er zijn gebruikt, het smaakprofiel, de serveertemperatuur en tot wanneer de champagne op dronk is.

Champagne bestellen

Binnen onze webshop kunt u zoeken naar uw favoriete champagne. Als u die heeft gevonden kunt u uw champagne bestellen. Bij elke champagne vindt u een uitgebreide proefnotitie zodat u precies kunt zien wat u van de champagne kunt verwachten.

Champagne bezorgen

De Wijnbeurs bezorgt uw champagne graag voor u. Indien u Wijnbeurs Plus klant bent, dan is de bezorging vanaf zes flessen ook nog eens gratis. Het is altijd fijn om een fles champagne in huis te hebben voor wanneer er zich een feestelijk moment voordoet. Toch is een moment om iets te vieren niet per definitie het enige moment waarop champagne gedronken kan worden. Deze wereldberoemde mousserende wijn past namelijk ook erg goed bij een gezellig ontbijt op bed, maar ook als begeleider bij veel gerechten.

Goede Champagne

Een goede champagne moet op de juiste manier zijn gemaakt en mooi in balans zijn. Denk aan de zuren, de mousse en de aroma’s. Die typische champagne aroma’s verkrijgt een champagne door de tweede gisting op de fles.

Lekkere champagne

Wat een champagne een lekkere champagne maakt, ligt ook aan uw eigen smaak. Het is niet voor niets dat er gezegd wordt dat over smaak niet te twisten valt. Houdt u van een volle en rijke champagne of mogen de zuren wel wat meer doorkomen en houdt u meer van een wat frissere stijl champagne?

Beste champagne

Bij de Wijnbeurs willen we natuurlijk het beste voor een goede prijs zodat u de beste champagne in het glas heeft voor de beste prijs. Al onze wijnen, dus ook de champagnes, worden daarom altijd door ons proefpanel geproefd. Alleen een goedgekeurde champagne komt bij ons in het assortiment.

Champagne bewaren

Champagne kan heel goed bewaard worden. Champagne wordt vooral gedronken wanneer er wat gevierd wordt of tijdens de jaarwisseling, maar het kan altijd natuurlijk. Bestaat de kans dat er tijd zit tussen het moment dat u champagne aanschaft en de fles wordt geopend? Zorg er dan voor dat de fles champagne bewaard wordt in een donkere ruimte. De temperatuur kan het beste tussen de 7 en 12 graden zijn. Door de fles horizontaal neer te leggen sluit de kurk goed af en droogt deze niet uit.

Champagne openen

Het openen van een fles champagne is een taak op zich. Champagne openen met de bekende knal klinkt en lijkt feestelijk. Helaas gaat hierbij veel koolzuur en champagne verloren. Ook komt het de smaak niet ten goede. Champagne openen op de correcte wijze? Dan dienen de volgende stappen gevolgd te worden. Wees voorbereid en zorg dat de fles champagne een dag in de koelkast heeft gelegen. De smaak is door de koeling optimaal. Verwijder de muselet, het ijzeren kooitje dat om de kurk zit, en houd de kurk vast. Pak de fles aan de onderkant vast, houdt deze iets schuin en draai deze een paar keer in het rond. De kurk komt vanzelf omhoog en het ontsnappende koolzuur zorgt voor een lichte zucht. Proost!

Champagne maken

Er zijn meerdere methodes om mousserende wijn te maken. De gekozen methode bepaalt voor een groot deel ook de kwaliteit. Aan de basis ligt altijd koolzuurgas dat ontstaat tijdens het gistingsproces. Niet vreemd dus dat wanneer mensen champagne of mousserende wijnen kopen bij De Wijnbeurs, dat ze benieuwd zijn naar de methode die gebruikt is.

  • Methode champenoise/methode traditionnelle - Bij deze methode vindt er een tweede gisting (prise de mousse) op fles plaats. Deze methode levert mousserende kwaliteitswijnen op met een fijne mousse die lang aanhoudt. Alleen deze methode mag gebruikt worden bij wijnen die in de Champagnestreek worden gemaakt en als champagne verkocht worden. Als de wijn op een andere manier is gemaakt, mag er geen champagne op het etiket komen, ook al is de wijn in de Champagne gemaakt. Mousserende wijnen als Cava en Crémant worden ook op deze manier gemaakt.
  • Methode Charmat of Methode Cuve Close - Bij de methode cuve close of charmat laat de wijnmaker de wijn gisten. Dit gebeurt in een drukbestendige en hermetisch afgesloten gisttank. Het koolzuur dat ontstaat, lost op in de wijn. Deze methode levert wijnen van een relatief goede kwaliteit op. Veel prosecco’s worden op deze manier gemaakt.
  • Methode Gazéifié - De laatste methode is Vin Gazéifié. Bij deze methode wordt een niet mousserende wijn geïnjecteerd met koolzuurgas. Vin Gazéifié levert eenvoudige, goedkope wijnen met grote en kort aanhoudende belletjes.
Naar boven