2019 | Italië, Sicilië

Montebello Grecanico

Voor Montebello zoeken we elk jaar naar een fris en fruitige witte Italiaanse wijn. En die vonden we op Sicilië mét Grecanico als succesdruif: sappig en fris van smaak vol fruit en een minerale afdronk.

  • Smaakprofiel
    Licht, fris & strak
  • Druivensoort
    Grecanico
  • herkomst
    Italië, Sicilië
Normale prijs 9,99 Speciale prijs 5,99
Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
flessen
Bewaar
  • Altijd blindgeproefd.
  • 100% proefgarantie.
  • Bespaar met Wijnbeurs Plus.
    Word Wijnbeurs Plus klant en profiteer van altijd gratis verzending vanaf 6 flessen.
Proefnotitie
Specificaties
Reviews
Proefnotitie

Met een licht exotisch karakter

Blinkend licht groengeel. Stuivend fris van geur met knapperige appel, citrus, venkel en bloesem. Sappig en verfrissend van smaak met gele grapefruit, groene pruim, een vleugje anijs en een ziltig minerale afdronk. Knapperig frisse, licht exotische Montebello Bianco. Dit jaar gemaakt van 100% Grecanico, één van de mineraalrijkste succesdruiven van de topoogst 2019. 12,5% alc. Lekker bij gebakken vis, salade caprese en vitello tonnato. Nu van genieten tot 2023.
  • Vitello tonnato
  • Gebakken vis
  • Mozzarella
Specificaties
WijnsoortWitte Wijn
LandItalië
DruivensoortGrecanico
RegioSicilië
SmaakprofielLicht, fris & strak
Jaargang2019
Alcoholgehalte12,5 %
ClassificatieIGT Terre Siciliane
Serveertemperatuur7-10 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2023
AllergenenBevat sulfieten
AfsluitingSchroefdop
EAN-nummer8000254004962
Art.nr.618199
Reviews
Montebello-Grecanico
"Knapperig frisse Montebello Bianco"

Het zonovergoten Sicilië is één van de grootste wijnstreken van Italië en kent op het gebied van wijn een lange geschiedenis die al eeuwenlang teruggaat. Verschillende volkeren hebben hier geregeerd: van de Grieken tot de Romeinen en van de Spanjaarden tot aan de Arabieren. Maar het waren de Grieken die de wijnbouw al in de achtste eeuw voor Christus op het eiland hebben geïntroduceerd. Naast wijn zijn olijfolie en graan ook altijd essentiële landbouwproducten voor Sicilië geweest.

Siciliaanse wijn

Waar het eiland tot aan de jaren '80 vooral bekend stond om de massa- en overproductie van onder andere de versterkte Marsala wijn, hebben ze dat imago gelukkig achter zich gelaten. De omslag heeft veel tijd in beslag genomen, maar dankzij de verbeterde wijnbouwtechnieken en het feit dat veel wijnboeren zelfstandig zijn gaan werken, heeft dat voor een enorm impuls van de kwaliteit van de Siciliaanse wijn gezorgd. Daarnaast had Sicilië altijd al profijt van het vele aantal zonuren, weinig neerslag én de aanwezigheid van de actieve vulkaan de Etna. Dit zorgt namelijk voor vulkanische en dus vruchtbare grond. Al met al is Siciliaanse wijn tegenwoordig fris, eigentijds en biedt waar voor uw geld.

SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD
Wijnverhalen
Naar boven