Voor Montebello zoeken we elk jaar naar een fris en fruitige witte Italiaanse wijn. En die vonden we op Sicilië mét Grecanico als succesdruif: sappig en fris van smaak vol fruit en een minerale afdronk.
- SmaakprofielLicht, fris & strak
- DruivenrasGrecanico
- HerkomstItalië, Sicilië
Met een licht exotisch karakter
-
Vitello tonnato
-
Gebakken vis
-
Mozzarella
Wijnsoort | Witte Wijn |
---|---|
Land | Italië |
Druivenras | Grecanico |
Regio | Sicilië |
Smaakprofiel | Licht, fris & strak |
Jaargang | 2019 |
Alcoholgehalte | 12,5 % |
Classificatie | IGT Terre Siciliane |
Serveertemperatuur | 7-10 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2023 |
Allergenen | Bevat sulfieten |
Afsluiting | Schroefdop |
EAN-nummer | 8000254004955 |
Art.nr. | 618199 |

Het zonovergoten Sicilië is één van de grootste wijnstreken van Italië en kent op het gebied van wijn een lange geschiedenis die al eeuwenlang teruggaat. Verschillende volkeren hebben hier geregeerd: van de Grieken tot de Romeinen en van de Spanjaarden tot aan de Arabieren. Maar het waren de Grieken die de wijnbouw al in de achtste eeuw voor Christus op het eiland hebben geïntroduceerd. Naast wijn zijn olijfolie en graan ook altijd essentiële landbouwproducten voor Sicilië geweest.
Siciliaanse wijn
Waar het eiland tot aan de jaren '80 vooral bekend stond om de massa- en overproductie van onder andere de versterkte Marsala wijn, hebben ze dat imago gelukkig achter zich gelaten. De omslag heeft veel tijd in beslag genomen, maar dankzij de verbeterde wijnbouwtechnieken en het feit dat veel wijnboeren zelfstandig zijn gaan werken, heeft dat voor een enorm impuls van de kwaliteit van de Siciliaanse wijn gezorgd. Daarnaast had Sicilië altijd al profijt van het vele aantal zonuren, weinig neerslag én de aanwezigheid van de actieve vulkaan de Etna. Dit zorgt namelijk voor vulkanische en dus vruchtbare grond. Al met al is Siciliaanse wijn tegenwoordig fris, eigentijds en biedt waar voor uw geld.

Sicilië kent vele internationale druivenrassen, maar ook veel lokale variëteiten. De van oorsprong Griekse Grecanico is daar één van. De druif is verwant aan de Garganega druif die in Soave is aangeplant. In Sicilië zorgt Grecanico voor frisse en sappige witte wijn.

Deze frisse witte wijn uit Sicilië is gemaakt voor alles wat uit de zee komt. Onze favoriet is gebakken kabeljauw met geroosterde groenten. Ook erg lekker bij een salade caprese en voor de liefhebbers van vlees is vitello tonnato ook een uitstekende optie.