2022 | Italië | Puglia

Monbellezio Cioccolata Appassimento

Opslaan

Onweerstaanbaar lekker: deze wijn werd gemaakt volgens de Appassimento methode en is roomzacht en rijk van smaak met een vleug chocolade en vanille.

Bekijk de proefnotitie(s)
  • Smaakprofiel
    Complex, krachtig & vol
  • Druivenras
    Merlot, Primitivo, Negroamaro, Nero di Troia
  • Herkomst
    Italië, Puglia
Normale prijs 10,49 Speciale prijs 8,29
U bespaart
49,74 (Per doos van 6)
Aantal flessen per levering:
Opslaan
Wordt op 16-03 verwacht. U kunt alvast bestellen.
Proefnotitie
Specificaties
Reviews 28

Een lange finale

Diep donkerrood. Weelderige geur van blauwe bessen, donkere pruimen, zwarte bessen en cacao. Rijk van smaak vol sappig donker fruit met een vleug mokka, vanille en chocolade. Verleidelijke ‘Cioccolata’ met een lange finale. 20% Primitivo, 30% Negroamaro, 30% Nero di Troia, 20% Merlot. Deels gerijpt op eikenhouten vaten. 14,5% alc. Lekker bij stoofpotjes, wildgerechten met cranberrysaus, of bij een toetje van chocola. Nu van genieten tot 2029.
  • Https& Wild zwijn
  • Https& Gestoofd vlees
  • Https& Chocolade desserts
WijnsoortRode Wijn
LandItalië
DruivenrasMerlot, Negroamaro, Nero di Troia, Primitivo
RegioPuglia
SmaakprofielComplex, krachtig & vol
Jaargang2022
Alcoholgehalte14.5 %
ClassificatieIGT Puglia
Serveertemperatuur16-18 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2029
AllergenenSulfieten
Flesinhoud (in L)0.75
AfsluitingKurk
EAN-nummer8011510080750
ArtikelnummerE105249
Monbellezio Cioccolata Appassimento
“Verleidelijke ‘Cioccolata’ met een lange finale"

Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van Monbellezio in de Benelux, voorheen Montebello, werd er destijds een speciale Black Label Cuvée geselecteerd van de rijkste druiven van de oogst. Gemaakt volgens de tijdrovende, oeroude Appassimento methode en vernoemd naar zijn bijzondere karakter: Black Chocolate. De reacties waren lovend en inmiddels is de rode wijn uit Puglia niet meer uit assortiment weg te denken.

Appassimento

Wat is Appassimento eigenlijk? Dit is een speciale manier van wijnmaken waarbij de druiven pas op het allerlaatste moment worden geplukt. De handgeplukte trossen laat men vervolgens drogen in kratten die worden opgestapeld in de ‘frutaio‘. Dit is een ‘droogzolder’ met meerdere luiken in het dak, waar de wind gemakkelijk doorheen kan waaien. Wat er hier aan water uit de druiven verdampt, komt er aan concentraat van fruitsuiker en aroma’s bij. De Italiaanse rode wijn die ervan wordt gemaakt, rijpt vervolgens enkele maanden lang deels in eikenhouten vaten, met daarna nog een vol jaar rijping op fles. 

SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD

Wijnverhalen

Monbellezio Cioccolata AppassimentoMonbellezio Cioccolata Appassimento
VAN HET WIJNHUIS
"Eersteklas terroir, zon en traditionele vaardigheden vormen de basis van deze exceptionele Appassimento. Cioccolata is gemaakt van de beste druiven uit Puglia. Een droomglas! Om nu van te genieten, maar zal met gratie rijpen en ook de komende jaren onafgebroken plezier bieden."

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikelen in de winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikelen toevoegen aan je huidige bestelling?