Michel Kempf Gewürztraminer Réserve
Gewürztraminer is al jaren dé specialiteit van tophuis Kempf en dat blijkt weer: rijk van smaak en na de zoetimpressie een frisdroge finale met kracht en bite. Precies zoals hij moet smaken!
- SmaakprofielIntens, rijk & complex
- DruivenrasGewurztraminer
- HerkomstFrankrijk, Elzas
Rijk en elegant tegelijk
-
Fazant
-
Zuurkool
-
Paté
Wijnsoort | Witte Wijn |
---|---|
Land | Frankrijk |
Druivenras | Gewurztraminer |
Regio | Elzas |
Smaakprofiel | Intens, rijk & complex |
Jaargang | 2019 |
Alcoholgehalte | 13.50 |
Classificatie | AOC Alsace |
Serveertemperatuur | 10-13 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2025 |
Allergenen | Bevat sulfieten |
Afsluiting | Kurk |
EAN-nummer | 3328779901173 |
Art.nr. | 281729 |

Hoewel het klimaat relatief koel is het noordoosten van Frankrijk, profiteert de wijnstreek Elzas juist van een zonnig klimaat met lange zomers. En dat is allemaal te danken aan het gebergte de Vogezen en de Duitse wouden die verder in het oosten liggen. Deze bieden namelijk de perfecte beschutting tegen de regen en de kou. De focus ligt met zo'n 90% op het maken van witte wijn van slechts één druivenras. Vooral Riesling, Gewürztraminer en Pinot Blanc zijn hier in trek. Omdat de bodems met kalk, klei, graniet en leisteen in dit gebied zo divers zijn, kan Elzas wijn heel verschillend zijn van stijl, zelfs als dezelfde wijntechnieken worden toegepast op een soortgelijk perceel.
Gewürztraminer
De bijzondere druif Gewürztraminer is veelvuldig aangeplant in de Elzas waar hij ook wel 'de Keizer' wordt genoemd. Typerend is het aromatische en kruidige rozenaroma en het tropische fruit. Met deze veelzijdige druif wordt droge Franse witte wijn gemaakt, maar halfdroog of zoet is ook gebruikelijk. Gewürztraminer wijn heeft veel body en alcohol en een laag zuurgehalte.

"De neus is floraal met tonen van rozen en tropisch fruit. De wijn is iets zoet, maar ook complex, rijk en elegant. Perfect om te combineren met eten dankzij zijn frisheid, tropisch fruit en kruiden. Lekker bij vis met een pittige saus of de Thaise of Indische keuken. Denk bij kaas aan sterke varianten, zoals Munster, Epoisse, blauwe kaas of Brie de Meaux."

De Gewürztraminer is dus culinair breed in te zetten. Maar een combinatie waar u wellicht nog niet aan heeft gedacht? Een zuurkoolstamppot met rookworst en/of fazant. Een klassieker die zowel in Nederland als in de Elzas wordt geserveerd.