Merlot bestellen

Goede Merlot

Merlot is het druivenras achter de prachtige wijnen van Pomerol en Saint-Émilion in Bordeaux. Aan de andere kant van de rivier, op de zogenoemde linkeroever van Bordeaux speelt de druif een ondersteunende factor in een blend met Cabernet Sauvignon en eventueel wat Cabernet Franc. Maar een goede Merlot wijn vinden we niet alleen in Frankrijk. De druif staat op enorm veel plekken aangeplant en is ook erg populair in de Verenigde Staten.

Goede merlot

Merlot kopen bij de Wijnbeurs

Bij de Wijnbeurs hebben we verschillende wijnen van het druivenras Merlot. Er zijn wijnen waar alleen Merlot voor is gebruikt, maar ook wijnen waarbij Merlot samen met een ander druif, of zelfs met meerdere druiven is geblend. Zo is Cabernet Sauvignon een populaire blendingpartner van Merlot. 

Merlot aanbiedingen

Wie van mooie kortingen wil profiteren, kan een kijkje nemen bij onze wijnaanbiedingen. Er zit altijd wel een mooie wijn voor u bij en misschien zelfs wel enkele Merlot aanbiedingen. Wijn van Merlot is over het algemeen soepel van smaak met aroma’s van kersen, pruimen, chocolade en soms een hint van wat kruidigheid.

Merlot en Cabernet Sauvignon

De blend van Merlot en Cabernet Sauvignon wordt ook wel gezien als de Bordeaux blend. Deze twee druivenrassen zijn niet weg te denken uit de wereldberoemde Franse wijnregio. Merlot zorgt in de blend voor wat vlezigheid en souplesse en fruitige aroma’s als pruimen, zwarte bessen en kersen. Cabernet Franc is het derde blauwe druivenras van Bordeaux.

Lekkere Merlot

Merlot kan prachtige wijnen voortbrengen. Voor wie een wijn van alleen Merlot iets te zacht en soepel vindt, kan altijd nog gaan voor een wijn waarbij Merlot in de blend zit. Lekkere Merlot wijnen zijn niet alleen te vinden in Frankrijk. De druif is ook geliefd in andere landen. Denk bijvoorbeeld aan Italië, de Verenigde Staten, Chili en Australië.

Naar boven